Οι προβλέψεις για τον φετινό χειμώνα - Οι προβλέψεις για τον φετινό χειμώνα

20 Νοεμβρίου 2023 23:01

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις για τους μήνες Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, ο διδάκτωρ μετεωρολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλης Σιούτας, μίλησε στην ΕΡΤ επισημαίνοντας πως ο Δεκέμβριος θα είναι πιο κρύος σε σχέση με τον Ιανουάριο.

«Θα έχουμε ένα βροχερό διάστημα με αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με αρκετές βροχές και νοτιάδες. Προς τα τέλη του μήνα φαίνεται ότι θα έχουμε νέα ψυχρή εισβολή και πιθανώς και χιόνια» δήλωσε ειδικότερα. Από τις αρχές Δεκεμβρίου έως τα μέσα του μήνα, πρόσθεσε, φαίνεται ότι θα έχουμε έναν φυσιολογικό χειμώνα με χιόνια. «Φαίνεται να πηγαίνουμε σε πιο ήπιες συνθήκες τον Ιανουάριο» συμπλήρωσε.

Από την Τετάρτη βροχές και τοπικές καταιγίδες
Την Τρίτη Από το απόγευμα , τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Δυτικά τα Νότια και το Ανατολικό Αιγαίο. Οι Άνεμοι θα πνέουν Ν – ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά , τα Νότια , και το Ανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι Ν- ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη. Τέλος Βροχερός θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή κυρίως στα Κεντρικά και Νότια , ενώ φαίνεται πως το Σ/Κ λιγοστεύουν αρκετά οι βροχές και θα σημειωθούν στη Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τετάρτη

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά από 09 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα σταματήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos