Μαρουσάκης: Έρχεται κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία - Πού θα «χτυπήσει»

21 Φεβρουαρίου 2024 17:03

Ένα κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, έως την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει άστατος, ενώ από το Σάββατο (24/02) η νέα κακοκαίρια θα επηρεάσει αρκετές περιοχές, που θα στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες.

Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα
Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα εστιάσουν κυρίως προς τα δυτικά τμήματα και του ανατολικού Αιγαίου ενώ, σιγά – σιγά η χώρα θα επηρεαστεί από την περιοχή της Ιταλίας.

Την Κυριακή (25/02), στην ανατολική Ελλάδα, η θερμοκρασία ενδεχομένως να φτάσει μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα φαινόμενα θα φέρουν βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, την Πέμπτη (22/02) στα πιο νότια τμήματα της χώρας, δηλαδή προς το νότιο Ιόνιο και γύρω από την Πελοπόννησο και την Κρήτη, θα σημειωθούν βροχές.

Αντίστοιχα, βροχοπτώσεις θα υπάρξουν και προς την περιοχή του βορειοδυτικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα, οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22-02-2024

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν στα νοτιοδυτικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους τοπικά 5 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές κατά τόπους τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-02-2024

Στα δυτικά και στα νησιά του Αιγαίου παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-02-2024

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-02-2024

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στο Ιόνιο θα ενταθούν.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

cnn.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos