Οι 10 πιο τεμπέλικες ράτσες σκύλων

17 Απριλίου 2024 11:47

Μια από τις πιο ωραίες στιγμές μες στην ημέρα για τους κηδεμόνες σκύλων είναι να κάθονται ξαπλωμένοι στον καναπέ αγκαλιά μαζί τους και να χαλαρώνουν.

Μερικοί σκύλοι ωστόσο είναι τρομερά δραστήριοι και ακούραστοι και δεν κάθονται σε μια μεριά. Θέλουν τουλάχιστον 2-3 βόλτες μες την ημέρα και αυτές να διαρκούν από ένα μισάωρο και πάνω.

Άλλοι σκύλοι όμως είναι εξαιρετικά τεμπέληδες και όλη μέρα κοιμούνται. Δεν θέλουν μεγάλες και πολλές βόλτες μες στην ημέρα και αρκούνται σε ένα τέταρτο χαλαρού περιπάτου. Κουράζονται ακόμα και με τα παιχνίδια στο σπίτι και η αγαπημένη τους συνήθεια είναι να πιάνουν μια πλευρά του καναπέ και να χαλαρώνουν, μέχρι να φτάσει η ώρα για τον βραδινό τους ύπνο. Αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους βρίσκονται πολλές ώρες εκτός σπιτιού αλλά και για αυτούς που βαριούνται να περπατάνε αρκετή ώρα.

Ποιες είναι λοιπόν οι 10 ράτσες σκύλων που ο όρος σκυλίσια ζωή βρίσκεται στην πραγματική του διάσταση;

1. English Bulldog

Είναι αναντίρρητα ένα από τα πιο τεμπέλικα σκυλιά. Λόγω του ότι έχουν επιπλέον βάρος, παχιά κεφάλια και χαμηλό ύψος, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην υπερβολική άσκηση, λαχανιάζουν εύκολα και θέλουν μικρές βόλτες. Αγαπούν να είναι όλη μέρα ξάπλα στον καναπέ και δύσκολα τα σηκώνεις από αυτόν.

2. Chow Chow

Τα Chow Chow επίσης δεν χρειάζονται εντατική και πολύωρη άσκηση μιας και μικρές και καθημερινές βόλτες είναι αρκετές για τη διασφάλιση της φυσικής τους κατάστασης. Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό της συγκεκριμένης ράτσας που προτιμά περισσότερα παιχνίδια και μεγαλύτερους περιπάτους.

3. Basset Hound

Μια απλή βόλτα 20 λεπτών αρκεί για να εκτονώσουν την ενέργειά τους μιας και κουράζονται πολύ εύκολα. Είναι ήρεμα και ευγενικά σκυλιά και ο ύπνος είναι η αγαπημένη τους συνήθεια.

4. French Bulldog

Είναι μικρά κι όχι ιδιαίτερα ενεργητικά και αποτελούν μια ιδανική επιλογή για όσους βρίσκονται πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Είναι ικανοποιημένα με 15-20 λεπτά περπάτημα και δεν θέλουν ιδιαίτερα πολλά παιχνίδια. Μόνο την ησυχία τους και μια θέση στον καναπέ και είναι υπέρ ευτυχισμένα.

10 πράγματα που λέγονται για τα Greyhounds και δεν ισχύουν
Τα Greyhounds μπορεί να είναι οι γρηγορότεροι σκύλοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ευτυχισμένοι στη βιομηχανία αγώνων.
5. Greyhound

Μπορεί να νομίζουμε πως τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι πολύ ενεργητικά και δραστήρια, όμως αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Μπορεί να έχουν την ικανότητα να τρέχουν γρήγορα αλλά συνάμα αγαπούν πολύ τον ύπνο και τον καναπέ. Βολεύονται με μια μικρή απλή βόλτα και ανυπομονούν να γυρίσουν σπίτι για ατελείωτο άραγμα.

6. Great Dane

Τα σκυλιά αυτά αποκαλούνται και “Ευγενικοί Γίγαντες”, έχουν χαμηλό μεταβολισμό και τους αρέσουν οι ξάπλες και τα χουζουρέματα. Θα μπορούσαν μάλιστα να κοιμούνται μέχρι 20 ώρες τη μέρα, οπότε μην έχετε τύψεις αν δεν μπορείτε να τα βγάλετε πολλή ώρα βόλτα, είναι απολύτως εντάξει με αυτό.

7. Maltese

Ήρεμα, γλυκά και χαρούμενα σκυλιά που προτιμούν να είναι ξαπλωμένα στην αγκαλιά σας από το να κάνουν οτιδήποτε άλλο. Δεν χρειάζονται πολλές βόλτες ούτε θέλουν και πολλή άσκηση. Είναι τα ιδανικά σκυλιά για χουζουρέματα στον καναπέ δίχως τέλος.

8. Shih Tzu

Έχουν έντονη προσωπικότητα, είναι πιστά, εύκολα αλλά και πολύ τεμπέλικα. Βαριούνται τις πολλές βόλτες και τις επισκέψεις σε πάρκα, μιας και κύριο μέλημά τους είναι να πηγαίνουν από το κρεβάτι στον καναπέ κι από τον καναπέ στο κρεβάτι.

9. Cavalier King Charles Spaniel

Από τα πιο χαριτωμένα και γλυκά μικρόσωμα σκυλιά. Φυσικά και θέλουν τις βόλτες τους, ωστόσο ακόμα και μερικοί γύροι στο σαλόνι είναι συχνά αρκετή εκτόνωση για αυτά. Μετά όμως χρειάζεται ένας μπόλικος υπνάκος στον καναπέ για να… αναρρώσουν, καθώς κουράζονται και λαχανιάζουν αμέσως.

10. Akita inu

Από τα πιο όμορφα και επιβλητικά σκυλιά. Μην σας ξεγελάει ωστόσο το μέγεθος γιατί μπορεί να αγγίζουν μέχρι και τα 40-50 κιλά, όμως από ενέργεια.. 0! Κοιμούνται κυριολεκτικά όλη μέρα, δεν έχουν καν την όρεξη να κάνουν ζημιές στο σπίτι και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζέστη χτυπάει κόκκινο, αντέχουν το πολύ ένα 20λεπτά βόλτα, μιας και εξαιτίας της γούνας τους, κουράζονται αμέσως. Αν λοιπόν ανήκετε κι εσείς στην μερίδα ανθρώπων που έχουν φουλ πρόγραμμα μες την ημέρα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πολλές και μεγάλες βόλτες που απαιτούνται για πολλά σκυλιά, τότε σίγουρα καλό θα ήταν να σκεφτείτε μια από τις συγκεκριμένες ράτσες που δεν θα σας κουράσουν και δεν θα σας επιβαρύνουν καθόλου.

topetmou.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos