Καιρός: Με τριήμερο ζέστης κάνει ποδαρικό ο Ιούνιος - Ακόμα και 36 βαθμούς θα δείξουν τα θερμόμετρα

28 Μαϊος 2024 13:29

Περιορίζεται η αστάθεια από τις 30 Μαΐου, υποστηρίζει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου - Δείτε σε διάγραμμα την πορεία ανόδου της θερμοκρασίας

Σε φάση σταδιακής και αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας μπαίνει η χώρα από τις αρχές Ιουνίου σύμφωνα με πίνακα που δημοσίευσε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στο Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο μετά τις 30 Μαίου περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια για τον καιρό και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Στον πίνακα, δε, που δημοσιεύει, ως πιο ζεστή ημέρα φαίνεται η Δευτέρα όπου τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 36 βαθμούς Κελσίου ενώ, όπως σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου, «αν είστε στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στην Αττική και την Κρήτη μακριά από τη θάλασσα, προσθέστε 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία».

Θα «μυρίσει» καλοκαίρι στις αρχές Ιουνίου, λέει ο Καλλιάνος

Ενώ η εβδομάδα που διανύουμε θα αποδειχθεί άστατη ως προς τα καιρικά φαινόμενα, με το που θα μπει ο Ιούνιος φαίνεται ότι όλα θα αλλάξουν.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ μέχρι την Παρασκευή, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται μεσημεριανές - απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά (και τοπικά και σε πεδινές περιοχές), από το Σάββατο 1 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο αισθητό ειδικά από την Κυριακή 2 Ιουνίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Αν ασφαλώς διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 2 Ιουνίου και έπειτα θα μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή του.

ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 35°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή όμως θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΑΚΡΙΑ (ΧΡΟΝΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΖΕΣΤΗ

Φαίνεται ότι η θερμή εισβολή που θα αρχίσει από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα έχει μια σχετική διάρκεια η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν έχει ξεκαθαρίσει και πόσο θα φτάσουν οι μέγιστες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη 29/5 : 29°C
Πέμπτη 30/5 : 28°C
Παρασκευή 31/5 : 28°C
Σάββατο 1/6 : 30-31°C (με επιφύλαξη)
Κυριακή 2/6 : 33-34°C (με επιφύλαξη)
Δευτέρα 3/6 : 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)

* Όπως μπορείτε να καταλάβετε, από την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα εισέλθουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ασφαλώς η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχουν ρίσκο γι' αυτό και έχω βάλει την ένδειξη «με επιφύλαξη» ή «με μεγάλη επιφύλαξη», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι το Σάββατο

Σήμερα Τρίτη, αρχικά γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα Δωδεκανήσα το πρωί θα υπάρχουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 26 με 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 25 με 26 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Τετάρτη, στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη το μεσημέρι - απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 26 με 28 και κατά τόπους τους 29 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και κυρίως στα βόρεια πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos