Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη μαζί με τα 37άρια

29 Μαϊος 2024 13:13

Θερμό κύμα αναμένεται στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, η οποία όμως σύντομα θα δώσει τη θέση της σε νέα αστάθεια.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επηρεάσουν και τη χώρα μας και την επόμενη εβδόμαδα θα αγγίξουν το πικ ανεβάζοντας τον υδράργυρο ακόμα και στους 37 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας.

Για σήμερα, η αστάθεια θα επιμείνει στη χώρα μας, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει τις πρωινές ώρες στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Όμως τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτύσσονται συννεφιές αστάθειας στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Μπόρες θα σημειωθούν και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στο Αιγαίο με μέτριες εντάσεις κοντά στα 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα γεωγραφικά τμήματα οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις. Ο υδράργυρος θα ανέλθει κοντά στους 27-29 βαθμούς Κελσίου, σε κανονικά θερμοκρασιακά επίπεδα για την εποχή.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική οι καιρικές συνθήκες δεν θα προβληματίσουν σήμερα, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με λίγες συννεφιές θα σημειώνονται στα ορεινά του Λεκανοπεδίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις και η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται άστατες καιρικές συνθήκες τις απογευματινές ώρες. Η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει τις πρωινές ώρες, όμως στη συνέχεια θα έχει συννεφιά που θα φέρει βροχές και καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν καθώς θα πνέουν σε μέτριες εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Ζέστη και αφρικανική σκόνη
Την Πέμπτη θα περιοριστεί η αστάθεια, με τις βροχοπτώσεις να σημειώνονται κυρίως σε ορεινούς όγκους του ηπειρωτικού κορμού, κυρίως σε Πελοπόννησο, Στερεά, Μακεδονία και Θράκη ενώ από την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να βελτίώνεται.

Από το Σάββατο όμως, και κυρίως από την Κυριακή και μετά, θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας λόγω της θερμής αέριας μάζας που μας έρχεται από την Αφρική, με τον υδράργυρο να ανέρχεται κοντά στους 33-35 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται και σε κάποιες περιοχές, όπως στη Βοιωτία, να φτάσει και τους 37 βαθμούς. Η ζέστη αυτή θα κρατήσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ στην συνέχεια θα πάμε σε πιο άστατες καιρικές συνθήκες.

Η θερμη μάζα από την Αφρική θα φέρει όμως και σκόνη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χωρίς όμως οι συγκεντρώσεις της να είναι επικίνδυνες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι κυρίως της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Τέλος, αναφορικά με τον καιρό των Ευρωεκλογών, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει αλλά θα φτάνει κατά τόπους και τους 32 βαθμούς Κελσίου με τις καιρικές συνθήκες να χαρακτηρίζονται ήπιες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos