Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε νεαρός που τράβηξε βίντεο αστυνομικό όταν «έκοβε» κλήση και το ανέβασε στο Instagram

05 Ιουνίου 2024 17:02

Το περιστατικό σημειώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα, κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης - Το δικαστήριο επέβαλε στον 27χρονο ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή

Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 27χρονος που βιντεοσκόπησε αστυνομικό κατά τη διάρκεια βεβαίωσης τροχονομικής παράβασης και στη συνέχεια ανήρτησε το βίντεο με υβριστικό περιεχόμενο στο λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση μέσω Διαδικτύου και παραβίαση προσωπικών δεδομένων και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό σημειώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα, κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα σε μια μοτοσυκλέτα να σταματήσει για έλεγχο και για να βεβαιώσουν τροχονομική παράβαση. Ο 27χρονος κατηγορούμενος, συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας, την ώρα που ο αρχιφυλακας «έκοβε» κλήση, ξεκίνησε να τραβάει βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο αργότερα δημοσίευσε στο Instagram συνοδεία υβριστικού περιεχομένου.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τον προσβάλει.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos