ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος σιδήρου – Παρατηρήθηκαν υπολείμματα πλαστικού

06 Ιουνίου 2024 16:23

Την ανάκληση της παρτίδας 19723 του φαρμακευτικού προϊόντος VIOFER PS.OR.SOL 300mg/15g (συμπλήρωμα σιδήρου), αποφάσισε σήμερα Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η συγκεκριμένη παρτίδα αποσύρεται, καθότι κατά τον έλεγχο εμφάνισης της πρωτογενούς συσκευασίας διαπιστώθηκαν μη κανονικά ευρήματα, βάσει της υπ’ αριθ. 98/24 Έκθεσης Δοκιμών/Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εργαστηρίων του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν υπολείμματα πλαστικού στο λαιμό ή/και στο υποπώμα φιαλιδίων μετά την αποσφράγισή του, ενώ παρατηρήθηκε διαρρηγμένος δακτύλιος ασφαλείας σε ορισμένο αριθμό φιαλιδίων.

Η εταιρεία να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της
Η εταιρεία VIOFAR LTD, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Ειδήσεις Σήμερα:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos