Επίσκεψη Διοίκησης ΥΠΑ στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης και συναντήσεις με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, της ΕΛ.ΑΣ και όλους του φορείς που εδρεύουν στον αερολιμένα.

25 Ιουνίου 2024 15:37

Επίσκεψη στον Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» (ΚΑΑΛΔ) πραγματοποίησαν ο Διοικητής ΥΠΑ κ. Γεώργιος Σαουνάτσος και ο Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας κ. Γεώργιος Βαγενάς στο πλαίσιο συμμετοχής της ΥΠΑ στην ανοιχτή συνεδρίαση της συνόδου των χωρών του ΝΑΤΟ και της ομάδας NAAG (124th NΑΤΟ Army Armaments Group, Plenary Meeting) που φιλοξενήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Στην σύνοδο της ομάδας NAAG παρουσιάστηκε από τον Αερολιμενάρχη του ΚΑΑΛΔ κ. Στυλιανό Ζαντανίδη η συμβολή του αερολιμένα στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ειδικότερα, έγινε αναφορά στο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πόλης που αποτελεί κόμβο συνδυασμένων μεταφορών, καθώς το Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, το Λιμάνι, ο Σιδηρόδρομος και η Εγνατία Οδός βρίσκονται σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων μεταξύ τους. Τα στελέχη του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα του Αερολιμένα να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση με πρότερη ειδοποίηση 20 λεπτών, ενώ επιβεβαιώθηκε η επιτυχής αξιολόγηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του αερολιμένα και η θετική εικόνα που σχημάτισαν όσον αφορά το σύνολο των υποδομών του ΚΑΑΛΔ.

Ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της ΥΠΑ είχαν συναντήσεις και επιχειρησιακές συσκέψεις τόσο με τα στελέχη και το προσωπικό της ΥΠΑ που εργάζεται στον ΚΑΑΛΔ, όσο και με τους εκπροσώπους όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον αερολιμένα, όπου συζητήθηκαν θέματα και προτάσεις κοινού ενδιαφέροντος. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επιθεωρήσεις τόσο των εγκαταστάσεων του αεροσταθμού όσο και του Πεδίου Κίνησης Αεροσκαφών, του πυροσβεστικού σταθμού, και του Πύργου Ελέγχου.

Συνάντηση Διοίκησης ΥΠΑ με τα στελέχη του Περιφερειακού Κέντρου Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης (ΠΕΚΟΔΙΣΜΕ) της ΕΛ.ΑΣ που εδρεύει στον ΚΑΑΛΔ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, η Διοίκηση της ΥΠΑ είχε συνάντηση και με το προσωπικό του Περιφερειακού Κέντρου Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης (ΠΕΚΟΔΙΣΜΕ) της ΕΛ.ΑΣ που εδρεύει στον ΚΑΑΛΔ σε χώρους που διατέθηκαν από την ΥΠΑ, και οι οποίοι θα αυξηθούν κατόπιν θετικής ανταπόκρισης της Διοίκησης της ΥΠΑ σε σχετικό αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το συγκεκριμένο κέντρο, που έχει σαν στόχο την προστασία των συνόρων, λειτουργεί σε 24ωρη βάση επτά ημέρες την εβδομάδα και διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό επιτήρησης των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων της χώρας μας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης απονεμήθηκε στον Διοικητή της ΥΠΑ τιμητική πλακέτα από τον επικεφαλής της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης Ταξίαρχο κ. Λάμπρο Τσιάρα για τη συμβολή του αερολιμένα και της ΥΠΑ στην αποτελεσματική λειτουργία του ως άνω κέντρου και την προστασία των συνόρων.

Γραφείο Τύπου ΥΠΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos