Βίντεο-ντοκουμέντα: Οι μπράβοι που εκβίαζαν καταστηματάρχες βάζουν φωτιά και καίνε μαγαζιά -Και χούλιγκαν στους συλληφθέντες

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμμορία μπράβων με καλάσνικοφ που εκβίαζε καταστηματάρχες, η οποία εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο 59χρονος «Αρκούδος», ο 36χρονος Ουκρανός ή Σλοβάκος με το προσωνύμιο «Ντένις μολότοφ», ο Αλβανός με το προσωνύμιο «Μάικ», έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Αλβανός με τα πέντε διαφορετικά επίθετα και τα έξι διαφορετικά ονόματα κρατουμένων των φυλακών Τρικάλων και ο Αλβανός με τα 6 διαφορετικά ονόματα, έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου, είναι ανάμεσα στους 17 συλληφθέντες της οργάνωσης των εκβιασμών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχει διαπιστωθεί πως δρούσαν εδώ και περίπου έναν χρόνο (τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2023) πουλώντας «προστασία» σε καταστήματα. Έπειτα από παραγγελίες έριχναν χειροβομβίδες, τοποθετούσαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς και προχωρούσαν σε ξυλοδαρμούς, προκαλώντας στα θύματά τους επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Η δράση τους είχε επεκταθεί και στη διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και σε κλοπές. Μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι απασχολούνταν και σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως αθλητικές ή μουσικές, στις οποίες οι διοργανωτές τούς καλούσαν για να τις περιφρουρούν και να επέμβουν σε τυχόν επεισόδια.

Λόγω της φήμης που είχαν αποκτήσει, επιλέγονταν και από διάφορα πρόσωπα έτσι ώστε να είναι οι… σωματοφύλακές τους.

Τα βίντεο-ντοκουμέντα από τη δράση τους


Οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Αλεξάνδρας
Χαρακτηριστικό είναι το ότι συμμετείχαν και σε επεισόδια -λαμβάνοντας χρήματα- μεταξύ φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων με σκοπό να προξενήσουν «ζημιά» σε μέλη άλλης εγκληματικής οργάνωσης που θα συμμετείχαν στα συγκεκριμένα «οπαδικά» επεισόδια.

Άλλωστε, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τέσσερα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που στις 13/7/22 συμμετείχαν στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην οδό Κόνιαρη, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τα οποία και συνελήφθησαν από την αθλητική βία για παραβάσεις του νόμου «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, δύο εκ των μελών της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης έριξαν χειροβομβίδα σε είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Καρολίδου στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη.

Στην εν λόγω πολυκατοικία, στον 1ο και στον 2ο όροφο, διαμένουν οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, και συγκεκριμένα ο επί δεκατρία χρόνια πρόεδρος του «συνδέσμου-κλαμπ» του «Παναθηναϊκού» στην περιοχή του Γκύζη και ένα μέλος του κεντρικού «συνδέσμου-κλαμπ του Παναθηναϊκού», στη Λ. Αλεξάνδρας.

Ο χάρτης της δράσης τους
Άνω Λιόσια, Αχαρνές, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Αθήνα, Εξάρχεια, Ψυρρή, Γκάζι, Ταύρος, Καλλιθέα, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Λυκόβρυση, Πεντέλη, Νέο Ηράκλειο, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Νέα Ερυθραία, Μαρούσι, Κηφισιά, Γέρακας, Αρτέμιδα, Παιανία, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Πειραιώς, Κορυδαλλός και Ελληνικό.

Σε αυτές τις περιοχές έχει αναπτύξει δραστηριότητα η ομάδα των «εκβιαστών» πουλώντας «προστασία» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εισπράττοντας εκβιαστικά από τους ιδιοκτήτες τους διάφορα χρηματικά ποσά σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos