Ανακοίνωση Πυροσβεστικής: Πόσα εναέρια μέσα επιχειρούσαν ανά ημέρα στη μεγάλη φωτιά στην Αττική

Ανακοίνωση με την οποία παραθέτει στοιχεία για τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στη φωτιά στην Αττική εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Όπως αναφέρει:

«Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων τις ημέρες της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα Αττικής, επιχείρησαν:

Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)
Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)
Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο φως έως τις 13:00: 20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)
Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους». Που σημαίνει ότι δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς  κάποια έκαναν ρίψεις και  κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο.

 

Χθες Δευτέρα, 12 Αυγούστου, το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής έρχεται λίγη ώρα μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για να αποσαφηνιστεί ο αριθμός των εναέριων μέσων κατάσβεσης που επιχείρησαν στις πυρκαγιές.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos