Ξεμένει από οξυγόνο η Αττική: «Καταστράφηκε ο μεγαλύτερος πνεύμονας» - SOS περιβαλλοντολόγου

13 Αυγούστου 2024 14:57

"Οι αεραγωγοί μας είναι ελάχιστοι, έχουμε ένα δυσμενέστερο κλιματικό περιβάλλον"

«Καταστράφηκε ο μεγαλύτερος πνεύμονας της Αττικής», δήλωσε ο περιβαλλοντολόγος - δασολόγος μελετητής Νίκος Χλύκας, αναφερόμενος στις επιπτώσεις της φωτιάς που κατέκαψε το λεκανοπέδιο.

«Αν υπολογίσουμε ότι κάηκε η Πάρνηθα, φέτος καίγεται αυτός ο πνεύμονας, καταλαβαίνεται ότι το μικροκλίμα της Αττικής αλλάζει τελείως», τόνισε.

kamena1

Το συμπέρασμα προκαλεί μόνο θλίψη: «Οι αεραγωγοί μας είναι ελάχιστοι, έχουμε ένα δυσμενέστερο κλιματικό περιβάλλον», τονίζει ο κ. Χλύκας.

Εκανε λόγο για μία τεράστια υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς καταστράφηκε τεράστια έκταση κάτι που συμπαρασύρει και το οικοσύστημα.

«Πέρα από τα δέντρα, είναι τα ζώα, τα πουλιά...», είπε.

 

 kamena2

«Θα πρέπει να δούμε τι από τα 100.000 στρέμματα κάηκαν οριστικά, τι δυνατότητες φυσικής αναγέννησης έχουμε κ.λπ.», πρόσθεσε, τονίζοντας: «Να χαρτογραφήσουμε τη ζημιά και να δούμε πολύ προσεκτικά τι έχει μείνει. Να τα χωρίσουμε και να δούμε πού και πώς επεμβαίνουμε. Με προσοχή να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα».

Πότε θα δούμε τις επιπτώσεις στο κλίμα της Αττικής; «Αμεσα», απαντά ο ειδικός...

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos