Μετέφεραν πρόσφυγες σε γκαράζ πλοίου - Αντέδρασαν επιβάτες: «Φέρτε τους πάνω, βάλτε εμάς κάτω» (Βίντεο)

Οι πρόσφυγες ήταν στο γκαράζ του πλοίου «Σαμαριά», στο δρομολόγιο από τη Γαύδο προς την Κρήτη.

Δεκάδες πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε γκαράζ πλοίου, χωρίς νερό σύμφωνα με καταγγελία που έλαβε ΜΚΟ. Εικόνα που προκάλεσε την αντίδραση επιβατών, οι οποίοι ζητούσαν να μεταφερθούν στο κατάστρωμα οι πρόσφυγες.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα, στο πλοίο «Σαμαριά», το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Γαύδο προς την Κρήτη, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στη ΜΚΟ Refugee Support Aegean.

Περίπου 75 πρόσφυγες, μεταφέρθηκαν «σε απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες, στο γκαράζ του πλοίου, χωρίς νερό και παρά την επίμονη παρέμβαση επιβατών σε πλοίαρχο και λιμενικό», αναφέρει σε ανάρτηση η ΜΚΟ. Στη φωτογραφία που δημοσίευσε η Refugee Support Aegean φαίνονται άνθρωποι καθισμένοι κάτω, ανάμεσα σε αυτοκίνητα.

Μάλιστα, σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, στον λογαριασμό «Μένουμε Ενεργοί», ακούγονται επιβάτες να αντιδρούν και να ζητούν να κατέβουν οι ίδιοι στο γκαράζ και να ανέβουν στο κατάστρωμα οι πρόσφυγες.

«Φέρτε τους πάνω. Αφήστε τους πάνω. Βάλτε εμάς κάτω. Να αδειάσει το κατάστρωμα τώρα», ακούγονται να λένε επιβάτες του πλοίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos