Αυτά είναι τα 11 σχολικά είδη που θα περιλαμβάνονται στο «Καλάθι του Μαθητή»

Σε εφαρμογή μπαίνει από τις 28 Αυγούστου έως τις 15 Οκτωβρίου το «Καλάθι του μαθητή», θέλοντας να μην υπάρξουν ανατιμήσεις στα σχολικά είδη, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, το κοινό θα ενημερώνεται για το «Καλάθι του μαθητή» μέσω ειδικού σήματος που τοποθετείται επί των προϊόντων ή στον φυσικό ή στον ηλεκτρονικό χώρο πώλησής τους ή σε κάθε μέσο με το οποίο τα προϊόντα διαφημίζονται στον καταναλωτή, καθώς και μέσω ανάρτησης, στην είσοδο κάθε καταστήματος, ευκρινούς λίστας/καταλόγου των προϊόντων που συνθέτουν το «Καλάθι του μαθητή», καθώς και των τιμών στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Ακόμα, οι καταναλωτές θα ενημερώνονται για το «Καλάθι του μαθητή» μέσω ενός τουλάχιστον ξεχωριστού σημείου πώλησης, σε περίοπτη θέση του καταστήματος, στο οποίο τοποθετούνται και διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό συγκεντρωμένα τα προϊόντα.

Τα προϊόντα που εντάσσονται στο «Καλάθι του μαθητή»:

Σχολικές τσάντες
Κασετίνες
Τετράδια / μπλοκ (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα)
Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά
Χρωματιστοί μαρκαδόροι / ξυλομπογιές
Στυλό
Γόμες
Ξύστρες
Διαβήτες
Χάρακες (σετ γεωμετρικών οργάνων)
Φωτοτυπικό χαρτί
Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, εντάσσουν στον κατάλογο που αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης τουλάχιστον ένα προϊόν, εφόσον διαθέτουν προϊόντα της κατηγορίας αυτής προς πώληση στους καταναλωτές. Οι υπόχρεοι αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos