"Εβαλα 400 ευρώ στον φάκελο για τον Τόνι τον... υδραυλικό": Νέες αποκαλύψεις για τους εκβιαστές στη Μύκονο

Θύμα των "μπράβων" της Μυκόνου, περιέγραψε στις αρχές τις οδηγίες που είχε λάβει, πριν από το "ραντεβού" με τον "εισπράκτορα" της εγκληματικής οργάνωσης.

"Μου είπε να τα βάλω σε φάκελο και να γράψω απ’ έξω "Υδραυλικός". Έτσι και εγώ, έβαλα το ποσό της δόσης, τα τετρακόσια ευρώ, στο φάκελο και περίμενα το παιδί που θα έστελνε ο Τόνι".

Με αυτά τα λόγια, θύμα των "μπράβων" της Μυκόνου, περιγράφει στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, τις οδηγίες που είχε λάβει, πριν από το "ραντεβού" με τον "εισπράκτορα" της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για ιδιοκτήτη καταστήματος στην Άνω Μερά Μυκόνου, που έπεσε στα δίχτυα της εκβιαστικής ομάδας από την Ηλιούπολη, η οποία είχε κάνει "απόβαση" στο "νησί των ανέμων".

"Ήρθε στο μαγαζί ένας αδύνατος μελαχρινός με λίγο μουσάκι και είπε στην υπάλληλο που έχουμε ότι "Θέλει τον Θ., για τον Τόνι τον υδραυλικό"… του έδωσα το φάκελο, τον άνοιξε μπροστά μου, μέτρησε τα χρήματα, άφησε το φάκελο, τα έβαλε στην τσέπη και έφυγε", περιγράφει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης. Το κατάστημα που διατηρούσε, είχε βρεθεί στη λίστα των εκβιαστών, με τη… συνδρομή ιδιοκτήτη άλλου μαγαζιού, ο οποίος προσπαθούσε με αυτό το τρόπο να μειώσει το μηνιαίο ποσό που πλήρωνε στους μπράβους.
Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει στις αρχές, για την προσέγγιση που είχε από τον καταστηματάρχη της Μυκόνου, ο οποίος διατηρούσε ομώνυμη επιχείρηση στα Νότια Προάστια:

"…μας είπε ότι μόλις είχε έρθει από ένα ταξίδι αστραπή από την Αθήνα και ήθελε να μας ενημερώσει για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Μας είπε ότι το ίδιο βράδυ θα ερχόταν στην Μύκονο μία θαλαμηγός με ομάδα μπράβων από την Αθήνα. Είναι μεγάλη ομάδα από την Ηλιούπολη και πουλάνε προστασία σε μαγαζιά στην Αθήνα, κυρίως στη Γλυφάδα και στη Μύκονο. Μας είπε ότι δεν μπορούμε να το αποφύγουμε και είναι μία δουλειά που θα πρέπει να γίνει, αλλά έχει κανονίσει ο ίδιος η τιμή να είναι πολύ φιλική. Είπε, επίσης, ότι εμείς δεν είμαστε το μοναδικό μαγαζί που θα έρθουν στην Άνω Μερά και ότι ακόμα και ο ίδιος τους πληρώνει στην Αθήνα, τόσο για το μαγαζί της Γλυφάδας όσο και για το μαγαζί της Μυκόνου".

{https://youtu.be/plAefqV-fTI}

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιδιοκτήτης, οι "φουσκωτοί" πίεζαν για να τον συναντήσουν, ακόμα και τη μέρα που το παιδί του είχε πρόβλημα υγείας με αλλεργική αντίδραση. "Συνολικά οι μπράβοι ήταν έξι άτομα, από τους οποίους οι πέντε ήταν ψηλοί, φουσκωτοί, μπρατσαράδες με τατουάζ, σκουρόχρωμα ρούχα και μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου, τύπου μάσκα και ένας ήταν αδύνατος, πιο κοντός, με μακρόστενο πρόσωπο, Αλβανός, καστανόξανθος που μου συστήθηκε ως Τόνι", ανέφερε στους αστυνομικούς.

Όπως είπε όταν άκουσε το ποσό, αρνήθηκε να ενδώσει. "Σηκώθηκα από την καρέκλα και του είπα ότι το μαγαζί είναι ασφαλισμένο, να μου δώσει λίγο χρόνο να βγάλω τα παιδιά μου και τους πελάτες έξω και να του βάλει φωτιά, γιατί εγώ δεν είχα αυτά τα λεφτά να του δώσω. Προσπάθησε ο Τόνι να με ηρεμήσει και μου έλεγε να καθίσω κάτω και να συζητήσουμε την τιμή", περιγράφει ο ιδιοκτήτης που αναγκάστηκε τελικά να δίνει το ποσό των 400 ευρώ το μήνα στους μπράβους. Εκείνοι μάλιστα του είπαν ότι η βάση τους είναι στην Αθήνα, άλλα έχουν "κόσμο" στο νησί και αν γίνει κάτι "παίρνουν το αεροπλάνο και έρχονται για βοήθεια". Μάλιστα ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι ο "Τόνι", ο ηγέτης της εκβιαστικής ομάδας, του έστειλε… ευχές για το Δεκαπενταύγουστο.

thetoc.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos