Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: «Στους δύο αγνοούμενους ανήκουν οι σοροί που εντοπίστηκαν» Κύριο

30 Σεπτεμβρίου 2024 10:20

Δύο σοροί βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (30/9) από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ αναμένεται και επίσημα η ταυτοποίησή τους.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, που μίλησε στην ΕΡΤ, πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, που αγνοούνταν από χθες στην περιοχή της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. Ο ίδιος είπε πως οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Άνω Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο τους. Δεν άκουσαν το 112, όπως είπε, και πήγαν να βοηθήσουν, ενώ, όπως διευκρίνισε, δεν ήταν εθελοντές πυροσβέστες αλλά κάτοικοι που έσπευσαν να βοηθήσουν. Έκανε λόγο για πολύ κακή στιγμή για την περιοχή. Κάποιες κατοικίες μετρημένες στα δάχτυλα έχουν καεί, όπως είπε.

Οι δύο άνδρες είχαν ξεκινήσει για το μαντρί γνωστού τους προκειμένου να τον βοηθήσουν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε: «Υπάρχουν δύο άτομα δηλωμένα ως αγνοούμενα στην Αστυνομία, οπότε προφανώς πρόκειται για αυτούς τους δύο ανθρώπους, αν και πρέπει να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία και από την Πυροσβεστική για ταυτοποίηση».

Αναλυτικά όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας:

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης μιλώντας στο Mega είχε πει: «Αυτή τη στιγμή έχουμε 2 αγνοουμένους, έχουν εντοπιστεί 2 σοροί και αναμένεται να γίνει η ταυτοποίησή τους. Ο βοσκός έχει εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο ίδιος μας είπε ότι τα δύο άτομα μετέβησαν οικειοθελώς προς το μαντρί του για να τον βοηθήσουν. Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση των σορών».

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά
Η φωτιά, που πήρε χθες μεγάλες διαστάσεις, σήμερα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και η Πυροσβεστική δίνει μάχη με διάσπαρτες εστίες.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Εν τω μεταξύ, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς αλλά αρκετές ενεργές εστίες. Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στις 10.51 και έλαβε μεγάλες διαστάσεις, καθώς επεκτάθηκε σε μεγάλη περίμετρο λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, με ριπές που έφταναν έως και τα 8 μποφόρ. Η πυρκαγιά καίει πυκνόφυτη βλάστηση, ενώ το δύσβατο της περιοχής καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Νέο μήνυμα από το 11 -Αναφορές για ζημιές
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Πριν μερικές ώρες εστάλη εκ νέου μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. Συνολικά, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 οικισμών.

Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 15 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δύο μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

Ξυλόκαστρο: Κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου λόγω της φωτιάς
Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία.

Ο δήμος ανέφερε ότι «η απόφαση ελήφθη λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά», στην περιοχή των Ροζενών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos