Αθήνα: Επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα σε διεμφυλική γυναίκα από οδηγό ταξί – Νοσηλεύεται η 33χρονη, ταυτοποιήθηκε ο δράστης

Επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα από οδηγό ταξί, δέχτηκαν μία 33χρονη διεμφυλική γυναίκα και ένας 31χρονος το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που κατάφερε να εξιχνιάσει άμεσα την υπόθεση και να ταυτοποιήσει τον δράση, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., η 33χρονη και ο 31χρονος επιβιβάστηκαν σε ταξί και ο οδηγός του κατά τη διάρκεια της διαδρομής και έπειτα από μεταξύ τους συνομιλία, όπου έγινε αντιληπτή η ταυτότητα φύλου της 33χρονης, σταμάτησε το ταξί, τους αποβίβασε και εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος τους, χτυπώντας τους με γροθιές και λακτίσματα.

Η 33χρονη στην προσπάθεια της να διαφύγει από τον δράστη, ο οποίος την ακολουθούσε, έπεσε σε τζαμαρία εισόδου πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα αυτή να σπάσει και η γυναίκα να τραυματιστεί, ενώ ο 31χρονος ήταν πεσμένος στο έδαφος. Η 33χρονη οδηγήθηκε σε νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
Οι αστυνομικοί, έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση δεδομένων και πληροφοριακών στοιχείων, ταυτοποίησαν τον 55χρονο αλλοδαπό δράστη και τον προσήγαγαν το απόγευμα της Κυριακής (29/9). Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά χαρακτηρίστηκα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

enikos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos