Νύχτα αγωνίας στο Ξυλόκαστρο: Έκλεισε η εθνική Κορίνθου-Πατρών, κάηκαν σπίτια -Πύρινο μέτωπο 32 χιλιομέτρων Κύριο

30 Σεπτεμβρίου 2024 23:24

Δύσκολη αναμένεται και απόψε η νύχτα στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου, καθώς η φωτιά μαίνεται για δεύτερη ημέρα σε ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο.

Πριν από λίγο η Ολυμπία Οδός ανακοίνωσε ότι με εντολή της Αστυνομίας έκλεισε και στα δύο ρεύματα η Νέα Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών στον κόμβο της Λυκοποριάς.

Η κυκλοφορία εκτρέπεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού ως τον κόμβο Δερβενίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 32 χιλιομέτρων με κατεύθυνση τα Τρίκαλα Κορινθίας, ενώ την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι το μέτωπο προς το Ξανθοχώρι και τις Βρυσούλες.

Στην περιοχή επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην περιοχή έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας βρίσκεται στα Ροζενά, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται συντονιστική σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πυροσβεστικής, των σωμάτων ασφαλείας, ενόπλων δυνάμεων, ΟΤΑ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Άσχημη φαίνεται η κατάσταση και στην περιοχή Λυγιά, όπου οι φλόγες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δύο πυροσβέστες ελαφρά τραυματισμένοι -Στην Αττική ο καπνός από το μέτωπο
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν σήμερα μετέφεραν τον καπνό στα ανατολικά.

Σε μεγάλο μέρος της Αττικής από νωρίς το μεσημέρι, ο ουρανός άλλαξε όψη, καθώς αρχικά από τα δυτικά προάστια και τον Πειραιά και στη συνέχεια στα βόρεια και τα νοτιοανατολικά, μεταφέρθηκε καπνός από το μέτωπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos