Οι Υποψήφιες Διδάκτορες Πα.Δ.Α. κα Ελένη & κα Αθανασία Σταματοπούλου στην εκδήλωση, “Καλές Θάλασσες με Υγεία και Ασφάλεια”στον Π.Ο.Ι.Α.Θ., στον Πειραιά

16 Οκτωβρίου 2024 14:00

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκεκαι φέτος η ετήσια διοργάνωση «Καλές Θάλασσες με Υγεία και Ασφάλεια», από τη Daskalakis Congress &TRV, στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ).

Παρατέθηκαν διαλέξεις για την υγεία, την ασφάλεια αλλά και την διαβίωση των ναυτικών, την εκπαίδευση των νέων καθώς παρουσιάστικαν και θέματα που αφορούσαν την τεχνολογία στη ναυτιλία στο Μέγαρο του Ιστιοπλοικού Ομίλου στο Μικρολίμανο (Μέγαρο ΠΟΙΑΘ).

stamatopoulou101

Ησυνεδριακήεκδήλωση με Πρόεδρο Οργανωτικής Επιτροπήςτην κα Α.Χ. Δασκαλάκηείχε θεμελιώδη πυλώνα τον ανθρώπινο παράγοντα στην ναυτιλία, αλλά και των νέωνεργαζομένων σε συνδυάσμό με την υγεία, τη διατροφή εν πλω, την ασφάλεια στις θάλασσες, το αστάθμητο, αλλά και την εκπαίδευση των νέων με σύγχρονες προδιαγραφέςαπό την καθοδήγηση των παλαιοτέρων στελεχων της Ελληνικής Ναυτιλίας.Η εκδήλωση έλαβε ιδιαίτερη λαμπρότητα λόγω και της παρουσίας τουΥφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κυρίου Στέφανου Γκίκα καθώςεκπροσώπησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην ομιλία τουτονίστηκε ότι στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιτυγχάνεται η ιδιαίτερη βαρύτητα στην διά βίου εκπαίδευση και στην διαρκή αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ναυτικού προσωπικού διότι είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν οι γνώσεις των εργαζόμενων στη Ναυτιλία, με τις συνεχείς τεχνολογικές αλλαγές και τις σύγχρονες απαιτήσεις της βιομηχανίας.

stamatopoulou102

Με τη σημαντική παρουσία πολλών νέων επιστημόνων αλλά και με σημαντικές προσωπικοτήτες του χώρου προβλήθηκαν τα νέα δεδομένα καθώς η εκδήλωση καλύφθηκε από την ΕΡΤ και τα υπόλοιπαΜΜΕ. Αψογος υπήρξε και ο συντονισμός των κορυφαίων δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης με εκδότες ξένων και ελληνικών εφημερίδων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους όπου και παρακολούθησαν ο Πρόεδρος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιώς κ. Θεοτοκάς, ο Πρόεδρος και Καθηγητής του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πα.Δ.Α.), Διευθυντής και ιδρυτικό μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου «Ανατομίας, Παθολογικής Ανατομίας και Φυσιολογίας-Διατροφής»κ. Δ. Χανιώτης MD, PhD, FESC, ο Πρόεδρος ΠΣΕΠΕ κ. Μαυρίκος, Ε. Διοίκησης Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ΑΓΕΝ, Λ.Σ., ο Ε. Αρχηγός Στόλου Ναύαρχος κ. Παυλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος ΕΒΕΠ κ. Κορωνάκης, ο Αντιπρόεδρος Ένωσης Ρυμουλκών κ. Γελασάκης, η Αντιπρόεδρος WISTA κα Μπρίκου, από το Δ.Σ. ΕΕΝΜΑ η κα. Γκανά,ο Υποδιοικητής ΑΕΝ Ασπροπύργου κ. Κάτσικας και κλιμάκιο σπουδαστών, ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πα.Δ.Α. κ. Φ. Χανιώτης, MD,PhD, FESC,η Υποψήφια Διδάκτορας Πα.Δ.Α.του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας τουΕρευνητικού Εργαστηρίου «Ανατομίας, Παθολογικής Ανατομίας και Φυσιολογίας-Διατροφής» κα Ελένη ΣταματοπούλουPhDc, MSc Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Πα.Δ.Α.& Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λειτουργός Δημόσιας Υγείας, Εκπαιδευτικός, Ακαδημαϊκή Υπότροφος Πα.Δ.Α., RN Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, Certified: PHTLS/ Airway Management/ ILS ProviderCourse/ BLS/AED ProviderCourse, ATLS/ Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας, Member PCRS-UK, η Υποψήφια Διδάκτορας Πα.Δ.Α. του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Ερευνητικού Εργαστηρίου «Ανατομίας, Παθολογικής Ανατομίας και Φυσιολογίας-Διατροφής»καΑθανασία Σταματοπούλου, PhDc Πα.Δ.Α., Οικονομολόγος, MSc-MBA-International HumanResourceManagement, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Πα.Δ.Α. & Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Εκπαιδευτικός, Ακαδημαϊκή Υπότροφος Πα.Δ.Α., Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), αλλά και Ιδιοκτήτες και Διευθύνοντες Σύμβουλοι από 40 Παραδοσιακούς Πλοιοκτητικούς Ομίλους.

 stamatopoulou103

Επιπρόσθετα παρουσιάστηκε το Noah - Ark of Health της TMA ειδικά σχεδιασμένο και γιαθαλάσσια χρήση σε εφαρμογές στην υγειονομικήπερίθαλψη στους τομείς της ναυτιλίας, σε κρουαζιερόπλοια, κ.α. παρέχοντας υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες οπουδήποτε στο πλανήτη. Είναι μία φορητή μονάδατο No.AH. και μέσω του αυτόνομου συστήματος της τηλεϊατρικής πραγματοποιούνται διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, ο έλεγχος και η μέτρηση της γλυκόζης στο αίμα αλλά διενεργείται και ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ), σπιρομέτρηση, ακτινογραφία, υπερηχογράφημα, ακόμη και εξετάσεις αίματος και ούρων κ.λπ.

 stamatopoulou104

Επιπλέον, όλα τα ιατρικά δεδομένα που αποκτώνται από τον No.AH αποθηκεύονται στο cloud EMR της Πλατφόρμας Telemedicine της No.AH. Ο Προσωπικός Ιατρικός Φάκελος του Ναυτικού αποτελεί αναγκαιότητα για όλους, σε όλες τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες καθώς υποστηρίζει ακριβείς αξιολογήσεις ασθενών με ενσωματωμένες ιατρικές συσκευές ενώ υπάρχει πιστοποίηση πλατφόρμας της τηλεϊατρικής από την Inmarsat, από την CISCO, En ISO 9001:2008 No: 0108127 και En ISO 13485:2003 No: 012701.

Η διοργάνωση είχε και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτηςόπου στο πλαίσιο της διοργάνωσης προβλήθηκε η σημαντικότητα της Κρητικής διατροφής ως πρότυπο καθώς πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ), τηςΕλληνικης Διατροφολογικης Εταιρείας, του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, του Περιφεριακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης και πολλών ακόμη φορέων.

stamatopoulou105

Με την ευχή όλων να έχουμε Καλές Θάλασσες με Υγεία και Ασφάλεια και ο Άγιος Νικόλαος να είναι δίπλα σε όλους..!

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η διδασκαλία, η ποιότητα της φροντίδας υγείας με τις εφαρμοζόμενεςβέλτιστες πρακτικές στον τομέα της Ναυτιλίας..!!

stamatopoulou106

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos