Γιουνκέρ: Η ελληνική αδιαλλαξία ωθεί την Ευρώπη στην καταστροφή

21 Απριλίου 2015 11:23

Την άποψη ότι η ελληνική αδιαλλαξία κινδυνεύει να ωθήσει την Ευρώπη προς την οικονομική καταστροφή, εξέφρασε την Τρίτη σε συνέντευξή του την Τρίτη ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, κάνοντας παράλληλα λόγο για «μη αποδεκτή» έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά της Αθήνας.

 

Μιλώντας στο περιοδικό Politico, ο πρόεδρος της Κομισιόν, επισημαίνει, ωστόσο, ότι παρόλο που μια συμφωνία για το πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα εξακολουθεί να μοιάζει αρκετά μακρινή, αποκλείει τα σενάρια της ελληνικής χρεοκοπίας ή της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Όπως τονίζει μάλιστα, η αισιοδοξία του αυτή δεν πηγάζει από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, αλλά από το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, οποιαδήποτε εναλλακτική είναι απλά «αδιανόητη».

«Δεν θέλω να ξαναχάσω την υπομονή μου με την Ελλάδα»

«Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο αποκλείω 100% ένα Grexit, δεν θα υπάρξει χρεοκοπία», σημειώνει ο Γιουνκέρ ο οποίος παράλληλα προειδοποιεί ότι δεν θέλει να χάσει εκ νέου την υπομονή του με την Ελλάδα.

«Χρειαζόμαστε σαφήνεια και δεν την παίρνουμε. Είχα χάσει την υπομονή μου (σ.σ. με την Ελλάδα). Τώρα την ξανακέρδισα και δεν θέλω να την ξαναχάσω».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos