Τσίπρας: Θα υπάρξει λύση για ανάπτυξη μέσα στο ευρώ

19 Ιουνίου 2015 10:53

H σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στον δρόμο για τη συμφωνία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.


Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης και εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου θα διαψευστούν, αναφέρεται στην πρωθυπουργική ανακοίνωση.
«Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ αλλά και της δημοκρατίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ», καταλήγει.

Η σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης προέκυψε μετά και το χθεσινό αδιέξοδο στο Eurogroup να δοθεί λύση.

Αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις εκ νέου, κομίζοντας νέες προτάσεις που θα ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου απηύθυνε το Eurogroup.

Οπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου ο επικεφαλής του συμβουλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπάρχουν ακόμη περιθώρια για μια συμφωνία που θα παρατείνει το πρόγραμμα της Ελλάδας, αλλά η πρωτοβουλία ανήκει στην ελληνική πλευρά.

«Η ελληνική πλευρά κατάθεσε στο Eurogroup και στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ολοκληρωμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων, ζητώντας να αντικατασταθούν με αυτές οι περικοπές», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ολοκλήρωση μιας ακόμη δραματικής συνόδου των ομολόγων του της ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα. Τόνισε ότι ο χρόνος που απομένει είναι λίγος, αλλά αρκετός για να υπάρξει συμφωνία.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos