Ξεκινούν αύριο τις διαπραγματεύσεις τα τεχνικά κλιμάκια

27 Ιουλίου 2015 15:00

Σε παράλληλες ομάδες εργασίες, αρχίζουν από αύριο, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.


Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με τους οποίους, οι ομάδες εργασίες θα έχουν στην ατζέντα τους δημοσιονομικά θέματα, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων, κ.λπ. Ταυτόχρονα, αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες του υπουργείου επισήμαναν ότι όσον αφορά στα δημοσιεύματα περί προαπαιτούμενων (prior actions), ούτε στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου, ούτε στις δύο επιστολές προς τον ESM του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπάρχει η παραμικρή νύξη για τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων.
«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων» ανέφερε κυβερνητική πηγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί και κάποιο τέτοιο αίτημα.
«Για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου» ανέφερε η ίδια πηγή, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και επισήμανε ότι σε αυτό κατατείνει η δήλωση του Επιτροπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και η πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Ο κ. Τσίπρας, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, συνεδρίαση η οποία αναμένεται να συζητήσει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos