Παραιτήθηκε ο Σακελλαρίδης από βουλευτής

19 Νοεμβρίου 2015 15:06

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό του αξίωμα ανακοίνωσε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι από το βήμα της Βουλής, ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός.

Η επιστολή του κ. Σακελλαρίδη προς τον πρόεδρο της Βουλής, όπως αυτή αναγνώστηκε από τον κ. Κρεμαστινό, έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες αντικατάστασής μου.

Με εκτίμηση,
Γαβριήλ Σακελλαρίδης»

Τη θέση του καταλαμβάνει πλέον ο πρώτος επιλαχών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σακελλαρίδης: Αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής
«Ο λόγος της παραίτησής μου είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής» αναφέρεται σε δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη που δημοσιεύει το left.gr. Ο κ. Σακελαρίδης χαρακτηρίζει μονόδρομο και την παραίτηση και την απόσυρση από την κεντρική πολιτική σκηνή.

«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος γι' αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής» αναφέρει και προσθέτει:

«Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α' Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε, από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόησή του, στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου. Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».

Ο Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή του
Νωρίτερα, την παραίτησή του είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, η οποία έγινε ύστερα από διαρροές στον Τύπο ότι ο βουλευτής προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.

«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

Όπως μετέδωσε το Mega, συνομιλητές του κ. Σακελλαρίδη ανέφεραν ότι ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος από την τελική διατύπωση των μέτρων μετά τη συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σακελλαρίδης είχε ζητήσει να αλλάξουν αρκετές από τις διατυπώσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου ο βουλευτής είχε αποφασίσει να μην παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων.

ΑΝΕΛ: Διαφοροποιείται ο Νικολόπουλος-Να παραδώσει την έδρα λέει ο Καμμένος
Την ίδια ώρα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος προανήγγειλε τη διαφοροποίησή του στην αποψινή ψηφοφορία, δηλώνοντας αντίθετος στις προβλέψεις για τους πλειστηριασμούς.

«Με την ψήφο τη δικιά μου το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα δεν θα επιτρέψει να μη μείνει κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη», ανέφερε μιλώντας στον Αnt1, ενώ είπε ότι την ίδια στάση θα κρατήσει και για το Ασφαλιστικό.

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Στην Ολομέλεια οι πλειστηριασμοί και ο φόρος στο κρασί
Στο μεταξύ, με τους εισηγητές των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των βουλευτών με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για πλήρη προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων πληθυσμού και την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι περιορίζεται πλέον δραματικά.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στη διάταξη που αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, για την οποία έχουν εκφράσει προβληματισμό και βουλευτές της συγκυβέρνησης, ενώ το ΚΚΕ έχει καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, που γίνεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos