Το ΔΝΤ βάζει «σφήνα» το χρέος στην αξιολόγηση

05 Μαρτίου 2016 17:30

Για πρώτη φορά, το Ταμείο, μέσω του εκπροσώπου του, εγκαταλείποντας τη φρασεολογία για πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, άφησε να εννοηθεί ότι η εξίσωση μπορεί να βγει με ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών της Ελλάδας από τους


Ευρωπαίους.Διφορούμενα είναι τα μηνύματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση και γενικότερα την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς τηρεί μια στάση σκληρή και άκαμπτη, την οποία συνδέει απόλυτα με τους κανόνες του καταστατικού.

Ταυτόχρονα το ΔΝΤ κάνει μια στροφή και δείχνει τον δρόμο για να αποφευχθούν τα πολύ σκληρά μέτρα με την εισήγηση για μεγάλη ελάφρυνση του χρέους, την οποία πιστεύει ότι πρέπει να αναλάβουν οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας.

Το μεγάλο δέλεαρ για την χώρα, όπως τίθεται από το ΔΝΤ, είναι ότι οι συζητήσεις για την ελάφρυνση αρχίζουν την ημέρα που ολοκληρώνεται η αξιολόγηση. Και στο θέμα αυτό, το Ταμείο θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos