Μάρδας: Δεν έχω μετανιώσει για τη δήλωσή μου για τους πρόσφυγες

28 Μαρτίου 2016 08:49

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του για τους πρόσφυγες που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.


Ο κ. Μάρδας, σε πρωινές του δηλώσεις σε Mega και Ant1, επισήμανε ότι άνθρωποι από την Συρία που είχαν χρήματα, δεν έφυγαν με αεροπλάνο γιατί δεν πήραν τη βίζα που ήθελαν και πρόσθεσε ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που είχαν χρήματα στις τράπεζες της χώρας τους ή σε τράπεζες άλλης χώρας αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν μέσω Τουρκίας.

«Υπάρχει ένα πλούσιο υποσύνολο ανάμεσα στους πρόσφυγες που μπορεί να επενδύσει στην Ελλάδα», επέμεινε ο υπουργός.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν έχει μετανιώσει για τη δήλωση του ο κ. Μάρδας απάντησε: «Όχι, δεν το έχω μετανιώσει. Φυσικά και δεν το μετάνιωσα. Υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου μπορούμε να αντλήσουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για αυτή τη διεθνή εμπειρία και στο βαθμό που θεωρούμε ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να εφαρμοστεί και εδώ να ακολουθηθεί»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ακόμα ότι οι επενδύσεις των προσφύγων δεν θα αφορούν μόνο αγορές ακινήτων, οδός που μπορεί να διασφαλίσει στους αγοραστές διαμονή στην Ελλάδα, αλλά επενδύσεις χρημάτων σε διάφορα είδη δραστηριότητας. Προέτρεψε δε τους δημοσιογράφους να αναζητήσουν σχετικά στοιχεία στο Google.

Ο κ. Μάρδας απέρριψε κάθε σύγκριση της πρότασής του με την πολιτική που έχει εφαρμόσει η Δανία, η οποία έχει συγκεντρώσει τιμαλφή που έχουν στην κατοχή τους οι πρόσφυγες που φτάνουν στο έδαφός της.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos