Κόντρα για τη δικαιοσύνη απόψε στη Βουλή απόψε στις 7

29 Μαρτίου 2016 10:27

Στις 7 το απόγευμα ξεκινάει η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης, της οποίας την αναβολή είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.


Υπενθυμίζεται πως την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή μπορεί να αποδειχθεί ισχυρή αφετηρία για τα αναγκαία βήματα αντιμετώπισης κρουσμάτων διαφθοράς, καθώς και για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών για τη στάση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και κυρίως των κομμάτων μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα. Η σύγκρουση μεταξύ του Μαξίμου και της Συγγρού με την ανταλλαγή πυρών προαναγγέλλει θυελλώδη αντιπαράθεση στη Βουλή αύριο, όχι μόνο με αφορμή τα στοιχεία της δικογραφίας από την πολύκροτη υπόθεση που παρουσίασε το «Εθνος της Κυριακής», αλλά και λόγω των «φακέλων» που θα αναγνώσει ο Αλ. Τσίπρας και των απαντήσεων που θα δώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του στη Βουλή θα επιχειρήσει να «φωτίσει» τον σχεδιασμό της κυβέρνησης με στόχο να μπορεί η Δικαιοσύνη να «αναπνέει» ελεύθερα και να προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων, ενώ θα στηρίξει το έργο της κυβέρνησης για την αποκάλυψη μέσω ελέγχων υποθέσεων φοροδιαφυγής κ.ά.

Από την άλλη, ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στην επιχειρηματολογία για παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης και να αμφισβητήσει την ύπαρξη της Λίστας Μπόργιανς ως απλή «προσφορά τεχνογνωσίας» από τη γερμανική κυβέρνηση. Επίσης πληροφορίες από τη Συγγρού εκτιμούν ότι εξετάζονταν διάφορα σενάρια και μια προσπάθεια μετατόπισης του κέντρου βάρους της συζήτησης στο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και στο Προσφυγικό με σενάρια περί χτυπήματος κατά της διαπλοκής.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos