Νέος γύρος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-θεσμών

13 Σεπτεμβρίου 2016 12:09

Η επισκόπηση του προγράμματος και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα συζητηθούν στη συνάντηση που ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας και των εκπροσώπων των θεσμών.

Από την κυβέρνηση συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Θα ακολουθήσει στις 11.30 η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη. Στις διαπραγματεύσεις αναμένεται να ενταχθεί και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Μεταξύ αυτών που πρόκειται να συζητήσει η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των δανειστών είναι το αίτημα του υπουργείου Εργασίας να παγώσουν οι οφειλές στα ταμεία που έχουν δημιουργηθεί στα χρόνια της κρίσης ή όσες προκύψουν ως το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα δίνεται ασφαλιστική ενημερότητα σε όσους είναι συνεπείς από την 1η του νέου έτους.

Χθες, η διάρκειας περίπου δύο ωρών συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού σκέλους των θεσμών, ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια συμφωνία αλλά με τον Έλληνα υπουργό να εκφράζει αισιοδοξία ότι έως την Παρασκευή θα έχει βρεθεί κοινός τόπος αναφορικά με τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το εποπτικό συμβούλιο του νέου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Παράλληλα, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι οι δύο πλευρές «είναι κοντά» και όσον αφορά στη διάθεση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ.

Οι συναντήσεις γίνονται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των ορόσημων της πρώτης αξιολόγησης.

Σταθάκης: Μέχρι τέλος του μήνα το κλείσιμο των προαπαιτούμενων
Εν τω μεταξύ, μιλώντας το πρωί στον Σκάι, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη στρατηγική για το Υπερταμείο και αυτό έχει αποτυπωθεί στο θεσμικό πλαίσιο.

Αναφερόμενος στην μεταφορά ΔΕΚΟ στο Νέο Ταμείο, είπε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποδυναμωθεί η θέση του υπουργείου, καθώς η κυβέρνηση είναι αυτή που θα ασκεί την πολιτική.

Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι θα έχουν κλείσει τα προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος του μήνα, άμεσα θα γίνουν οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών ενώ παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το τρίτο τρίμηνο θα συνεχίσει η θετική πορεία της οικονομίας. «Σε δωδεκάμηνη βάση, Ιούνιος 2016 με Ιούνιο 2017, η οικονομία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 2,7%», τόνισε.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos