Διαψεύδει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής ο Ευ. Βενιζέλος

01 Σεπτεμβρίου 2011 16:26

Άμεση ήταν η απάντηση του υπ. Οικονομικών στην έκθεση του Γραφείου

Προϋπολογισμού της Βουλής, τονίζοντας πως «δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων».

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής είναι προφανές ότι δεν διαθέτει ακόμη τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα υπεύθυνων διεθνών οργανισμών. Το χθεσινό κείμενο, συνεπώς, δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε αντίθεση με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιον τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.

Ο κ.Βενιζέλος επικαλέστηκε και δήλωση του προέδρου της Βουλής, ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos