Ανέφικτος ο στόχος για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις

05 Σεπτεμβρίου 2011 15:03

Δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2,4 δισ. έναντι προβλέψεων για 5 δισ. ευρώ

Η φιλόδοξη αναγγελία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων παραμένει στα χαρτιά. Ενδεικτικό είναι ότι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν από την περασμένη άνοιξη από το υπουργείο Οικονομικών, ακόμη δεν έχουν προσληφθεί επισήμως από το ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.) δεν έχει ακόμη εισφερθεί κανένα περιουσιακό στοιχείο, παρά το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη περίοδο θα έπρεπε -θεωρητικά- να πραγματοποιεί μία αποκρατικοποίηση κάθε εβδομάδα. Στον κυκεώνα των διαδικασιών και των μηχανισμών που έχουν δημιουργηθεί, αναπόφευκτα προκύπτουν κόντρες μεταξύ των στελεχών που έχουν επιφορτιστεί με την προώθηση των διαδικασιών.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ της Ειδικής Γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων του υπ. Οικονομικών και του ταμείου αποκρατικοποιήσεων. Ενδεικτικό είναι ότι τα στελέχη των δύο φορέων συγκρούονται ακόμη και για τον τόπο όπου θα γίνονται οι μεταξύ τους συναντήσεις που αφορούν την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Ολα τα παραπάνω είναι κακοί οιωνοί για τις αποκρατικοποιήσεις. Κυβέρνηση και τρόικα αναμένουν να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 1,7 δισ. ευρώ και 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι σήμερα έχουν εισρεύσει τα 390 εκατ. ευρώ του ΟΤΕ και υπολείπονται τα υπόλοιπα. Μόνον τρεις κατηγορίες μπορούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να συνεισφέρουν στα δημόσια ταμεία - Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), τυχερά παιχνίδια και τηλεπικοινωνίες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos