Οι συνταξιοδοτήσεις χωρίς αναπλήρωση και προσλήψεις νέων γιατρών ερημώνουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας

08 Δεκεμβρίου 2011 20:00

Οι εργασίες της Κοινής Επιτροπής Υπουργείου Υγείας – ΟΕΝΓΕ για την υλοποίηση της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας
των νοσοκομειακών γιατρών και του Νόμου 3754/09, έφεραν στο προσκήνιο την πραγματική καταγραφή των κενών στα Νοσοκομεία της περιφέρειας σε ιατρικό δυναμικό.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, την 1-1-2010 υπηρετούσαν στα Νοσοκομεία όλης της χώρας 12.353 ειδικευμένοι γιατροί ΕΣΥ και 1.060 πανεπιστημιακοί γιατροί. Οι ελλείψεις – με βάση την διάταξη να μην εξαναγκάζεται κανείς γιατρός να πραγματοποιεί άνω των 7 ενεργών εφημεριών κατά μήνα – ανέρχονταν σε 3500 περίπου ειδικευμένους γιατρούς, κυρίως στα Νοσοκομεία της παραμεθορίου ζώνης και των Νησιών, που αφορούσαν και τις κρίσιμες ειδικότητες ( Παιδιατρικής, Καρδιολογίας, Ορθοπεδικής, Αναισθησιολογίας, Χειρουργικής, Παθολογίας, Γυναικολογίας, Ακτινολογίας, Μικροβιολογίας, Οφθαλμολογίας....).

Έκτοτε, έχει συνταξιοδοτηθεί πολύ μεγάλος αριθμός γιατρών, χωρίς να αναπληρώνονται.

Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις παραβίασαν την διάταξη του Ν.3754/09 που πρόβλεπε την υλοποίηση 2000 νέων προσλήψεων γιατρών ΕΣΥ στα υποστελεχωμένα Τμήματα και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετέτρεψε αυθαίρετα τις ανάγκες προσλήψεων σε 681 γιατρούς. Όμως και αυτές δεν πραγματοποιούνται παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίας κρίσεων των γιατρών που θα τις στελεχώσουν.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

1. Θα επιτρέψει να ερημώσουν τα Νοσοκομεία της περιφέρειας από πολύτιμο ιατρικό δυναμικό, ιδιαίτερα όταν όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν την τεράστια αύξηση της προσέλευσης ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία ;

2. Θα υλοποιηθεί η άμεση τοποθέτηση των γιατρών Ε.Σ.Υ. που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους ;

Ο ερωτών βουλευτής

Κριτσωτάκης Μιχάλης

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos