300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει τις ημερομηνίες

17 Ιανουαρίου 2012 14:16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει τις ημερομηνίες

test2

test2

Τη χαρτογράφηση των αμέσως επόμενων διαδικασιών στον ενδοκομματικό στίβο επιχειρούν

στο περιβάλλον του κ. Γ. Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή στα στρατόπεδα των διεκδικητών κυριαρχούν μεικτά συναισθήματα για το αποτέλεσμα των αποφάσεων του διήμερου Εθνικού Συμβουλίου. Χθες το μεσημέρι οι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου (Μιχ. Καρχιμάκης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Ν. Αθανασάκης, Π. Μπεγλίτης, Γ. Ελενόπουλος) συναντήθηκαν στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και κατέληξαν στο ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συνεδριάσει εις διπλούν (σήμερα και αύριο). Σήμερα, για τα ζητήματα απασχόλησης, υπό το φως των εξελίξεων που αφορούν την πιθανότητα νομοθετικής ρύθμισης για τα μισθολογικά στον ιδιωτικό τομέα και αύριο, για την εξειδίκευση των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου (κυρίως τις ημερομηνίες για την εκλογή προέδρου, η οποία τοποθετείται στις αρχές Μαρτίου).

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους για το φλέγον ζήτημα των μισθών. Το ερώτημα που το Εθνικό Συμβούλιο άφησε αναπάντητο είναι το τι ακριβώς θα συμβεί αν προκύψει αιφνίδια κυβερνητική κρίση. Η πρόταση της κ. Αννας Διαμαντοπούλου για εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κ.Ο. εφόσον προκληθεί τέτοια κρίση συνιστά μια επιλογή, η οποία πιθανώς ενεργοποιηθεί. Δεδομένου ότι το Εθνικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε αυτή την πρόταση, άρχισε να αποκτά σε κύκλους του κομματικού οργάνου δυναμική η άποψη πως ο κ. Παπανδρέου ενδεχομένως χρησιμοποιεί τη ρευστή τούτη κατάσταση για να παραμείνει πρόεδρος. Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, πάντως, τόνιζαν ακόμη και χθες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει λάβει τις αποφάσεις του. Και ανέφεραν ότι σε περίπτωση κρίσης, η οποία θα υπαγόρευε προκήρυξη εκλογών σε χρόνο νωρίτερα από τον Απρίλιο (τον οποίο έχει περιγράψει ως πιθανότερο μήνα διεξαγωγής τους ο κ. Ευ. Βενιζέλος), υπάρχει το Σύνταγμα και το καταστατικό, παραπέμποντας σε ανάδειξη του υποψηφίου πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ από την Κ.Ο. Και υπενθύμιζαν ως παράδειγμα τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν το 1996, κατά τη διαδοχή του Ανδ. Παπανδρέου από τον κ. Κ. Σημίτη.

«Παγωμένο» κλίμα

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, πάντως, οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου κινήθηκαν σε μάλλον υποτονικό, αν όχι «παγωμένο» κλίμα. Σε αυτό συνέβαλαν δύο παράγοντες: κατ' αρχήν η στάση του κ. Ευ. Βενιζέλου να μην επιμείνει στην πρότασή του για ταχείες -εντός του Ιανουαρίου- διαδικασίες. Αυτό διεφάνη και στην ομιλία του υπουργού Οικονομικών. Η στάση του αυτή επιβεβαιώθηκε και στη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου, το μεσημέρι της Κυριακής σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο. Εκεί οριστικοποιήθηκε ότι το κομματικό όργανο θα καλούνταν (όπερ και εγένετο) να αποφασίσει υπέρ της εισήγησης για διαδικασίες τον Μάρτιο, από τη βάση. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε αργά το βράδυ της Κυριακής καταψήφισαν ελάχιστα στελέχη, μεταξύ των οποίων οι κ. Π. Ευθυμίου, Λ. Γρηγοράκος, Στ. Τσιλίκης και Ιω. Βαρδακαστάνης.

Ενας ακόμη λόγος για την ατμόσφαιρα περισυλλογής στο Εθνικό Συμβούλιο ήταν και τα αποτελέσματα του Βαρόμετρου της Public Issue, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 14% του εκλογικού σώματος, κρατώντας βραχεία κεφαλή από τη ΔΗΜΑΡ (13,5%), το ΚΚΕ (12,5%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (12%). Η εικόνα εκλογικής κατάρρευσης συνιστούσε το βασικό αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ όσων βρέθηκαν στην Καισαριανή.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Η Γερμανία με προσφυγή της στο...
Η μη διεξαγωγή των εξετάσεων π... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

crios beach1

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Σε "λίμνη αίματος" 23χρονος - Έφερε τραύματα από μαχαίρι (βίντεο)

Πάρος: Σε "λίμνη αίματος"...

21 Ιουλίου 2025
Αντώνης Κομνηνός: Ο εφοπλιστής που προωθεί τον πολιτισμό στη Σύρο, με κόρη που δραστηριοποιείται στην Αντίπαρο

Αντώνης Κομνηνός: Ο εφοπλιστής που...

20 Ιουλίου 2025
Στ. Γκίκας: «Η ύδρευση της Πάρου είναι πρότυπο σε εθνικό επίπεδο. Έχει εισπραξιμότητα 99% και κέρδη 1,5 με 2 εκατ. ευρώ. Επενδύει διαρκώς σε νέες τεχνολογίες» (βίντεο)

Στ. Γκίκας: «Η ύδρευση της Πάρου εί...

21 Ιουλίου 2025

Τελευταία Νέα

Κώστας Συνολάκης: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις πυρκαγιές – Αν δεν δράσουμε τοπικά, οι φωτιές θα μας ξεπερνούν (Βίντεο)

Κώστας Συνολάκης: Πρέπει να μάθουμε...

27 Ιουλίου 2025
Ζαχαράκη: Έρχονται 10.000 διορισμοί εκπαιδευτικών και αλλαγές στο Λύκειο (Βίντεο)

Ζαχαράκη: Έρχονται 10.000 διορισμοί...

27 Ιουλίου 2025
Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι Αττικής (Βίντεο)

Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στο Κρ...

27 Ιουλίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ