Ντ. Μπακογιάννη: Το ποσό προερχόταν από μετοχές του συζύγου μου στις ΗΠΑ

28 Φεβρουαρίου 2012 17:55

Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη προς τους δημοσιογράφους, μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκε ότι το πρόσωπο που φωτογραφιζόταν ως

ο «δράστης» του εμβάσματος, είναι ο σύζυγός της. Όπως ανέφερε, το ποσόν αφορά ρευστοποίηση μετοχών που κατείχε ο σύζυγός της στις ΗΠΑ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε, στη συνέχεια, για αγορά πλοίου στο Λονδίνο.

Σε διευκρινίσεις της προς τους δημοσιογράφους, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως η διαδικασία αυτή είναι συνηθισμένη, καθώς οι συναλλαγές της χρηματιστηριακής εταιρείας που χειρίζεται την αγοραπωλησία των ναυτιλιακών μετοχών του κ. Κούβελου, καταγράφονται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Πριν από μισή ώρα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, ο οποίος με ρώτησε για ένα έμβασμα του συζύγου μου, στο Λονδίνο, στις 3 Μαρτίου. Έχω να σας κάνω κατηγορηματική δήλωση ότι το έμβασμα αυτό το οποίο προερχόταν από μετοχές, οι οποίες υπήρχαν στην Αμερική, ρευστοποιήθηκαν πέρασαν μέσω της τραπέζης της Ελλάδας διότι δεν γινόταν αλλιώς και ακολούθως έφυγαν για αγορά πλοίου, πάλι στο Λονδίνο, πράγμα το οποίο έχει σκοπό να κάνει ο σύζυγός μου. Εν ολίγοις, όλη αυτή η απίστευτη φαρσοκωμωδία την οποία και εγώ πίστεψα και για πέντε ημέρες ζητούσα να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του ανθρώπου, ο οποίος έβγαλε λεφτά στην Ελβετία για να μπορέσει να γλυτώσει το κόστος στη χώρα, μεταβλήθηκε σε μία επιχειρηματική δραστηριότητα του άνδρα μου, η οποία είναι καταγεγραμμένη στο πόθεν έσχες», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. «Πρόκειται για αδιανόητη προσπάθεια: Σήμερα σπιλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος. Κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν όντως τα λεφτά τους στην Ελβετία», παρατήρησε η κ. Μπακογιάννη, αφήνοντας και αιχμές περί ενδεχόμενης προσπάθειας σπίλωσης του κομματικού της φορέα, καθώς «από την ώρα που ξεκινήσαμε, ενοχλήσαμε πολλούς», όπως είπε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos