Σκηνικό πόλωσης στην πορεία προς τις κάλπες

18 Μαϊος 2012 16:02

Τα διλήμματα που θέτουν ενώπιον του εκλογικού σώματος οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων

Σε κατεύθυνση μετωπικής σύγκρουσης κινούνται η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου έχει αρχίσει, ενώ ο κ. Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο στόχαστρο και του ΠΑΣΟΚ. Ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, οι τρεις βασικοί «παίκτες» της επιχειρούν να καταστήσουν κυρίαρχα στην προεκλογική ατζέντα τα διλήμματα που θέτει ο καθένας εξ αυτών.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς προτάσσει το «δίπολο» παραμονή ή έξοδος της χώρας από το ευρώ. Οπως ανέφερε χθες, δεν πρέπει «να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης και της κατάρρευσης όσων έχουμε φτιάξει έως τώρα».

Αντιθέτως, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρακάμπτει επιμελώς τον κίνδυνο της εξόδου από την Ευρωζώνη και θέτει ως διακύβευμα των νέων εκλογών την επιλογή μεταξύ Μνημονίου και της αλλαγής στην ασκούμενη οικονομική πολιτική.

Τέλος, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί «κλειδί», προκειμένου να αποφευχθεί η κυβερνητική αστάθεια στη χώρα.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos