Βενιζέλος: Ανάγκη συγκρότησης εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας

19 Ιουνίου 2012 16:13

Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη.

Την ανάγκη συγκρότησης «εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον Φ. Κουβέλη στην οποία διαπιστώθηκε «σύγκλιση απόψεων σε πολύ μεγάλο βαθμό».

«Αισιόδοξος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τονίζοντας ότι «έχουμε πολύ μεγάλο βαθμό σύγκλισης απόψεων».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τώρα έχει πολύ μεγάλη σημασία να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου η Ελλάδα να έχει κυβέρνηση το ταχύτερο και να σταλεί στο εξωτερικό μήνυμα σταθερότητας και αξιοπιστίας της χώρας και στο εσωτερικό μήνυμα ασφάλειας και προοπτικής. Χαρακτήρισε τη συζήτηση με τον κ. Κουβέλη «αναλυτική, ουσιαστική και δημιουργική», προσθέτοντας ότι υπήρξε συμφωνία ως προς το ότι πρέπει να επιταχυνθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης βαίνει παράλληλα προς την ανάγκη να συγκροτηθεί μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα που πρέπει να φροντίσει για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και συμπλήρωσε ότι σε αυτή την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης είναι πάντα ανοικτή η πρόσκληση και επιβεβλημένη η αποδοχή της για τη συμμετοχή και δυνάμεων πέραν αυτών που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση. «Γιατί δεν πρόκειται για το στοίχημα της κυβέρνησης αλλά για το στοίχημα του μέλλοντος της χώρας», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι για τον σχηματισμό της κυβέρνησης και την κατεύθυνση της διαπραγμάτευσης σημασία έχει το προγραμματικό πλαίσιο, το οποίο, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει προεκλογικά και περιλαμβάνει τα 8 γνωστά σημεία, «στα οποία νομίζω ότι υπάρχει ούτως ή άλλως σύγκλιση, γιατί αυτά που έχουμε πει προεκλογικά είναι μια αυτονόητη και προφανής εθνική στρατηγική» και «είναι αυτά για τα οποία ψήφισε υπέρ η μεγάλη πλειοψηφία του λαού».

Επίσης, ανέφερε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιλογή των προσώπων, για τα οποία τόνισε ότι, πέρα από το στοιχείο της φερεγγυότητά τους «που είναι αυτονόητο και απολύτως αναγκαίο», χρειάζεται και η καταλληλότητα των προσώπων που θα κουβαλήσουν το βάρος της διακυβέρνησης, «αν και ακόμα πιο κρίσιμος είναι ο ρόλος των προσώπων που θα μετάσχουν στη διαπραγματευτική διαδικασία».

Σχετικά με την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είναι κρίσιμος ο ρόλος των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων και πως πρέπει να υπάρχει ένα σχήμα που να επιβάλει τη συμμετοχή και τη συμβολή στη διαπραγματευτική προσπάθεια και εκείνων των κομμάτων που επέλεξαν την αντιπολίτευση, καθώς η επιλογή τους αυτή (σ.σ. για αντιπολίτευση) σχετίζεται με την κυβέρνηση και άρα δεν θα πρέπει να αφορά στη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.

Σχετικά δε με το εάν θα υπάρξουν «επώνυμα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν είναι «αναγκαστικό» να είναι πολιτικά στελέχη.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos