Τρόικα: «Έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος»

05 Αυγούστου 2012 16:26

Κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα - Βρούτση - τρόικας για τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ.

«Έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος» δήλωσαν οι επικεφαλής της τρόικας, αναφερόμενοι στις συζητήσεις που είχαν με την κυβέρνηση, για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν με τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση, καθώς και άλλα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Η δήλωση αυτή αντανακλά το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας, το οποίο επιβεβαιώθηκε και στην σημερινή συνάντηση.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν τα μέτρα για τα 11,6 δισεκατομμύρια ευρώ, μεταξύ των οποίων τις μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ, προνοιακά επιδόματα, την αύξηση ορίων ηλικίας στα 66 έτη και περικοπές έως και 6% ακόμα και στις χαμηλές συντάξεις.

Πριν από την συνάντηση κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι η τρόικα παρέδωσε κείμενο με μέτρα σε πολλά από τα οποία συμφωνεί η κυβέρνηση, ενώ έκαναν λόγο για περισσότερες περικοπές σε όλα τα υπουργεία.

Η οριστικοποίηση των μέτρων στο σύνολό τους θα γίνει τον επόμενο μήνα, παράλληλα με τη σύνταξη της έκθεσης αξιολόγησης της οικονομίας από τους δανειστές. Η τρόικα θα επιστρέψει πάλι στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου για την οριστικοποίηση του πακέτου.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos