Τι θα συζητήσουν σήμερα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

06 Αυγούστου 2012 16:44

Τα θέματα που θα θέσει στο τραπέζι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σήμερα, Δευτέρα, θα συναντηθούν και πάλι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης στις 16.00.

Δύο σημαντικά θέματα αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την οικονομία και τις συζητήσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, το πρώτο θέμα που προτίθεται να θέσει ο κ. Βενιζέλος είναι «να αποφευχθεί όσο γίνεται περισσότερο η περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης», η οποία θεωρείται ότι υπονομεύει την αποδοτικότητα των οποιωνδήποτε μέτρων.

Το δεύτερο θέμα που αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ότι τα όποια μέτρα αποφασιστούν, δεν θα πρέπει, στην τελική τους μορφή, να είναι οριζόντια και ότι πρέπει να έχουν το στοιχείο της εσωτερικής ισορροπίας και δικαιοσύνης, ώστε να μη θιγούν ευπαθείς ομάδες.

Ωστόσο, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνεται, ενόψει τη αυριανής συνάντησης, ότι τα μέτρα δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Οι πηγές της Ιπποκράτους επανέρχονται στις θέσεις που ανέπτυξε ο κ. Βενιζέλος μετά την τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι αυτούς τους δύο στόχους υπηρετούσαν οι προτάσεις του Κινήματος για την στρατηγική που έπρεπε να ακολουθήσει η κυβέρνηση στις επαφές της με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΠΑΣΟΚ μεριμνά και για τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας των κομμάτων που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία και αυτό το επιδιώκει στη βάση των προεκλογικών δεσμεύσεων των τριών κομμάτων.

Και επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το πιο φειδωλό κόμμα σε προεκλογικές υποσχέσεις, ενώ γίνεται και κριτική στην προηγούμενη ηγεσία, καθώς αναφέρεται ότι «έχει πληρώσει πολύ μεγάλο κόστος, λόγω της ανακολουθίας μεταξύ του προεκλογικού λόγου του 2009 και όσων ακολούθησαν».

Από την Ιπποκράτους επισημαίνεται επίσης ότι η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες θα είναι το στοιχείο που θα είναι καθοριστικό για τη διασφάλιση της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, στα κορυφαία κλιμάκια του Κινήματος, επισημαίνουν ότι οι χειρισμοί είναι πλέον στα χέρια του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου και ότι το Κίνημα «είναι έτοιμο να βοηθήσει όπως μπορεί, όπως έδειξε και η συζήτηση του κ. Βενιζέλου με τον Γάλλο πρωθυπουργό.

Επισημαίνουν, ωστόσο, την καθυστέρηση στη δημιουργία της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, για τη συγκρότηση της οποίας έχουν συμφωνήσει οι τρεις αρχηγοί, αλλά «είναι κρίμα», όπως λένε, ότι δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos