300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βενιζέλος: Να εφαρμοστεί ο νόμος για τα πανεπιστήμια

05 Σεπτεμβρίου 2012 17:28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βενιζέλος: Να εφαρμοστεί ο νόμος για τα πανεπιστήμια

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Συνάντηση μίας ώρας με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Θόδωρο

Παπαθεοδώρου, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να ενημερωθεί από την πολιτική ηγεσία του υποτυργείου, για τις προετοιμασίες που έχουν γίνει ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό και συναινετικό κλίμα, ήταν επίσης η εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, καθώς και η προώθηση των σχεδιαζόμενων αλλαγών στα γενικά και τεχνικά λύκεια.

Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05/09

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος στα πανεπιστήμια και υπογράμμισε την ανάγκη για συναίνεση και αποφασιστικότητα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο δε υπουργός Παιδείας έδωσε έμφαση στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στα σχολεία, στην ανάγκη συναίνεσης για την επίτευξή τους και παράλληλα εξήρε τον ρόλο των εκπαιδευτικών που, όπως είπε, εργάζονται με αυταπάρνηση σε δύσκολο περιβάλλον.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «θέλουμε να προχωρήσουν όλες οι αλλαγές που θα μας επιτρέψουν να γίνουμε μια χώρα που πιστεύει στους νέους, τις δυνατότητές τους και το διανοητικό κεφάλαιο που έχει και αυτό ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και το κρίσιμο σημείο είναι το λύκειο και γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να προχωρήσουν οι νομοθετικές αλλαγές και για το νέο λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια και την τεχνολογική εκπαίδευση».

Ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν κατά τη συνάντηση, «ενθαρρύναμε την ηγεσία του υπουργείου ώστε να προχωρήσουν τα θέματα αυτά».

Αναφορικά με το πνεύμα της επίσκεψής του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς «θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες, ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι στη θέση τους ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και ότι τα βιβλία τούς περιμένουν» και πρόσθεσε ότι εξετάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου από τους δήμους.

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, σημείωσε ότι πρέπει να έχουν μια φυσιολογική καλή χρονιά, «παρά τα προβλήματα που αναμφίβολα υπάρχουν λόγω της δημοσιονομικής δυσκολίας» και παράλληλα υπογράμμισε ότι πρέπει να στηριχτεί το ελληνικό, δημόσιο και διεθνώς ανταγωνιστικό και αξιόπιστο πανεπιστήμιο, η ποιότητα του οποίου, όπως είπε, κρίνεται όταν οι πτυχιούχοι του πηγαίνουν στο εξωτερικό και νιώθουν ότι είναι ικανοί με ανταγωνιστικό τρόπο να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές και να διακριθούν.

«Αλλά πρέπει ο νέος νόμος να εφαρμοστεί ως θεσμική εγγύηση της αξιοκρατίας, της αξιοπιστίας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του ελληνικού πανεπιστημίου και νομίζω θα προχωρήσουμε με συναίνεση αλλά και αποφασιστικότητα προς την κατεύθυνση αυτήν», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Τον κ. Βενιζέλο συνόδευαν ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο εισηγητής της ΚΟ του Κινήματος για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού Μάρκος Μπόλαρης.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε την προετοιμασία που κάνει το υπουργείο για να ξεκινήσει και να εξελιχθεί καλά η σχολική χρονιά ως «μάχη του αυτονόητου», τόνισε ότι τα βιβλία θα είναι στη θέση τους με την έναρξη του σχολικού έτους και επισήμανε ότι «προσπαθούμε, όσο το δυνατό περισσότερο, να ανταποκριθούμε στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών με τα λιγότερο δυνατά κενά».

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« ΠΑΣΟΚ: Παρουσιάστηκαν οι 7 άξο...
Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, μειο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων για 36 ώρες με προειδοποίηση και για τις Κυκλάδες - Έρχονται καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις (Βίντεο)

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομέν...

20 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμοκρασίες και ένα εκατομμύριο πολίτες χωρίς ρεύμα (βίντεο)

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμο...

26 Ιανουαρίου 2026
Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλο, αναστέλλονται οι εργασίες, πάει η Αρχή Διαφάνειας με εντολή Παπασταύρου

Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλ...

26 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα και την έβγαλαν στη στεριά (Βίντεο)

Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσα...

26 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ