Στουρνάρας: Θα πεθάνουμε από ασφυξία αν δεν πάρουμε άμεσα τη δόση

16 Οκτωβρίου 2012 15:56

Δραματική προειδοποίηση σχετικά με την αναγκαιότητα της άμεσης καταβολής της δόσης απηύθυνε ο υπουργός

Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας από την Βουλή, δηλώνοντας ότι «θέλουμε άμεσα τη δόση, διαφορετικά θα πεθάνουμε από ασφυξία»!

Μάλιστα προέτρεψε τους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων να ανοίξουν τα κινητά τους για να διαβάσουν την είδηση ότι η Ισπανία θέλει να μπει στην Μηχανισμό Στήριξης. «Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς τα ζητάνε και άλλοι», υπογράμμισε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου.

Επιπλέον, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι χωρίς την επιμήκυνση για να γίνει βιώσιμο το χρέος θα πρέπει να επιτευχθεί το 2014 πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ, κάτι που όπως είπε «θα απαιτούσε σήμερα μέτρα ύψους 18 δισ. ευρώ».

«Τώρα περιορίζονται σε 13,5 δισ. ευρώ και αν εξελιχθούν τα πράγματα όπως πρέπει δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα τα επόμενα χρόνια», συμπλήρωσε αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και για μελλοντικά μέτρα. Ανέφερε, εξάλλου, ότι από τα πακέτα στήριξης που διασφάλισε η Ελλάδα συνολικού ύψους 240 δισ. ευρώ, απομένουν 90 δισ. ευρώ. «Τα χρήματα αυτά φθάνουν αν βέβαια τα πράγματα εξελιχθούν θετικά, διότι αν δεν εξελιχθούν δεν φτάνει τίποτα», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos