Μίκης: Δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα Μακεδονία - Μας κυβερνούν εθνομηδενιστές

04 Φεβρουαρίου 2018 18:32

Αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση μειοψηφίας: «Αν η κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει υπογραφή σε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό» - «Τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;»

«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι, θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ» ήταν τα πρώτα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη με τα οποία ο διάσημος μουσικοσυνθέτης απευθύνθηκε στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ένα όνομα στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία.

«Για να μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά, φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ» είπε ο Μίκης.

«Σήμερα το πρωί έλαβα μια ποιητική συλλογή από τη Θεσσαλονίκη και σας διαβάζω ένα σημαδιακό απόσπασμα» συνέχισε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές που φώναζαν ρυθμικά: «Γερά, γερά, στα χνάρια του Μελά» και «κάτω τα χέρια απ' τη Μακεδονία».

«Το πνεύμα με το Θαλή του Θουκιδίδη τον Πρωταγόρα τους τραγικούς την τόλμη του Θεμιστοκλη και του Κολοκοτρώνη».

Αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος.

Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου.

Αριστερόστροφος, ο πιο επικίνδυνος φασισμός

«Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη» επισήμανε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Και τώρα που ξεδίπλωσα την ταυτότητά μου μπορώ να αρχίσω την ομιλία μου

Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα όπου μαύρα σύννεφα φαίνεται να συσσωρεύονται γύρω μας απειλητικά εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι όσο ποτέ τα προβλήματα αυτά.

www/protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos