Θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή

20 Νοεμβρίου 2012 15:29

Προσδοκίες για «ξεπάγωμα» της δόσης στο Eurogroup – Διαβουλεύσεις για το χρέος

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις διεξάγονταν χθες μέχρι αργά το βράδυ και συνεχίζονται σήμερα μεταξύ της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο θέμα της χρηματοδότησης και της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Εάν, όπως προσδοκά η Αθήνα, βρεθεί ένας έντιμος συμβιβασμός μεταξύ των πιστωτών, τότε σήμερα το απόγευμα το Eurogroup θα ανάψει το «πράσινο φως» για να «ξεπαγώσει» η δόση των 44 δισ. ευρώ, η οποία θα εκταμιευθεί αφού πρώτα εγκριθεί η συμφωνία από τα εθνικά Kοινοβούλια. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, τα 31,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν στις 5 Δεκεμβρίου και τα υπόλοιπα σταδιακά τον Ιανουάριο.

Πάντως, χθες, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει απόφαση. Συγκρατημένος εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Σε κάθε περίπτωση, απέκλεισαν το ενδεχόμενο «κουρέματος» ή πρόσθετης χρηματοδότησης. Ανάμεσα στις λύσεις που εξετάζονται είναι η μείωση των επιτοκίων, η επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και η επαναγορά ομολόγων με χρήματα από τη δόση και με έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos