Πιθανή η λύση για Ελλάδα τη Δευτέρα

21 Νοεμβρίου 2012 16:44

Πιθανή θεωρεί μια συμφωνία στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μιλώντας την Τετάρτη στο γερμανικό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον

προϋπολογισμό. «Υπάρχουν πιθανότητες, δεν ξέρω, αλλά υπάρχουν πιθανότητες για λύση την επόμενη Δευτέρα» τόνισε η κ. Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ακόμη ότι τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν λύθηκαν τα προηγούμενα δύο χρόνια, καθώς καταβάλλεται προσπάθεια να διορθωθούν λάθη δεκαετιών και τόνισε ότι «η Γερμανία δεν είναι νησί», αλλά διασυνδέεται άμεσα με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία.

'Ναι' σε αύξηση των πόρων του ΕΜΧΣ, για Ελλάδα

Η Γερμανίδα καγκελάριος νωρίτερα εξέφρασε την υποστήριξή της σε μια ενδεχόμενη μικρή αύξηση των διαθεσίμων κεφαλαίων του ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο της διαδικασίας παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Η Μέρκελ φέρεται να είπε σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια αύξηση των εγγυήσεων που παρέχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ) κατά 10 δισ. ευρώ, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Άλλη μια επιλογή θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη μείωση των επιτοκίων που η Ελλάδα πληρώνει για τα δάνεια που έχει λάβει. Βουλευτές είπαν επίσης ότι η καγκελάριος είπε πως είναι επίσης πιθανό να υπάρξει ένας συνδυασμός των δύο αυτών επιλογών.

Η συνάντηση της Μέρκελ με τα μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης ακολούθησε την αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να επιτύχουν μια συμφωνία σχετικά με την εκταμίευση μιας νέας δόσης οικονομικής βοήθειας για την οικονομία της Ελλάδας.

Σόιμπλε: Υπάρχει διάσταση απόψεων...

Από την πλευρά του, ο κ. Σόιμπλε, κατά την ίδια συνεδρίαση, αναφερόμενος στην αδυναμία του χθεσινοβραδινού Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία, έκανε λόγο για διάσταση απόψεων σε ό,τι αφορά το εάν ο στόχος για διαμόρφωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ πρέπει να μετατεθεί για το 2022 ή να παραμείνει το 2020, καθώς και σε ό,τι αφορά τον τρόπο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού ως το 2014.

Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής δήλωσε στο Reuters ότι ο κ. Σόιμπλε ανέλυσε, ακόμη, πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να προχωρήσει σε επαναγορά τμήματος του χρέους της, με κεφάλαια του EFSF

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos