Γιάννης Βρούτσης: Ξεπεράσαμε ήδη τους στόχους που είχαν τεθεί για τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ στους δικαιούχους τους τον Ιανουάριο

25 Ιανουαρίου 2013 00:15

δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης ο οποίος παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας των εργαζομένων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε δήλωσή του ο υπουργός τόνισε τα εξής:

«Ήδη, ολοκληρώθηκε ο πρώτος μήνας του αυστηρού χρονοδιαγράμματος του οποίου είχαμε την υποχρέωση να απορροφήσουμε συγκεκριμένο ποσό για συγκεκριμένο αριθμό καταβολής επιδομάτων πρόνοιας.

Σήμερα λίγο πριν το κλείσιμο του Ιανουαρίου μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ιδιαίτερα πετυχημένοι διότι ήδη ξεπεράσαμε τον στόχο των 2.200 εφάπαξ και φτάσαμε και ξεπεράσαμε τις 2.456 πληρωμές. Αυτό σημαίνει ότι ο ρυθμός και η απορροφητικότητα πάει πάρα πολύ καλά.

Για την πληρωμή των εφάπαξ θα διατεθεί ποσό ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Ήδη έχουν απορροφηθεί τα πρώτα 100 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον σήμερα μόλις υπέγραψα για άλλα 80 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα απορροφηθούν το επόμενο διάστημα.

Ο βασικός στόχος σε βάθος τριμήνου είναι η καταβολή 3.200 εφάπαξ το μήνα. Αυτό θα το πετύχουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την καταβολή του επιδόματος ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι «Κινούμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που ως κυβέρνηση είχαμε δεσμευτεί. Σύντομα θα ολοκληρωθεί η υπουργική απόφαση και προβλέπεται η έναρξη της διαδικασίας για την καταβολή του επιδόματος εντός του πρώτου τριμήνου του 2013. Το επίδομα θα χορηγείται από τρεις ως εννέα μήνες ενώ το ύψος του θα είναι 360 ευρώ ίδιο με το επίδομα ανεργίας των μισθωτών».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos