Συνέχεια στην κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για «13ο - 14ο μισθό»

26 Ιανουαρίου 2013 12:33

Στο θέμα των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα για την «περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα» επανήλθε η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παραχάραξε τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με αξιωματούχους του ΔΝΤ.

Πέρα από την «γκάφα», ο κ.Τσίπρας προσπαθεί να δικαιολογήσει το ΔΝΤ και να κατηγορήσει την χώρα του» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Συνέχεια στην κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για «13ο - 14ο μισθό»

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΔ κάνει λόγο για «σκοταδιστική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ» που συνιστά, όπως υποστηρίζει «ευθύ χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας».

«Ο κ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο ΔΝΤ, προφανώς από πλημμελή ενημέρωση και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, δήλωσε επί λέξει:

"Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, του 13ου και 14ου μισθού, συγκεκριμένα, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις πρώτον έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ο μισθό, προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους"», υποστηρίζει η Λ. Συγγρού και προσθέτει:

«Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ για να «μαζέψει» τη γκάφα του προέδρου του, ο οποίος θέτει θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που δεν υπάρχει, προχώρησε, με επίσημο δελτίο τύπου της Κουμουνδούρου, στη σταλινικού τύπου παραχάραξη των δηλώσεών του, μετατρέποντάς τες ως εξής:

"Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ, η περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έκρυβαν στα συρτάρια, τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους. Επίσης, τους κάνανε το χατίρι να κόβουν τον 13ο και τον 14ο μισθό στο δημόσιο, προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους"».

«Η πρωτόγνωρη πλαστογραφία των δηλώσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ίδιο του το κόμμα, αφήνει έκθετο τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζει η ΝΔ και καλεί τα κόμματα να τοποθετηθούν για το αν συμφωνούν «με τέτοιου είδους πρακτικές».

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ο κ.Τσίπρας «πέρα από τη γκάφα περί περικοπής 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα (!), προσπαθεί να δικαιολογήσει το ΔΝΤ και να κατηγορήσει τη χώρα του».

Στην ανακοίνωση της Ιπποκράτους τονίζεται ότι μετά τη συνάντησή του με τα στελέχη του ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «τελικά φταίνε οι ελληνικές κυβερνήσεις για τις εισοδηματικές περικοπές τις οποίες έκαναν όχι γιατί το αξίωσαν οι θεσμικοί δανειστές της χώρας, αλλά γιατί από ταξικό μίσος ήθελαν να βαθύνουν την ύφεση και την ανεργία και να τροφοδοτήσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια».

» Αν όντως αυτό κατάλαβε ο κ. Τσίπρας, τότε είναι παντελώς ακατάλληλος για σοβαρές διεθνείς επαφές» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί τις διεθνείς επαφές για «φτηνές αντιπολιτευτικές δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης», χωρίς να αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει η στήριξη μιας ενιαίας εθνικής γραμμής.

Αντιδρώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε «ανάξια κάθε σοβαρού σχολιασμού» την ανακοίνωση της ΝΔ. «Είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο συνεχώς πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις. Ας μην παίζουν, όμως, άλλο και με τη νοημοσύνη μας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

«Τέτοια αστεία δικαιολογία για την παραχάραξη των δηλώσεων του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το ίδιο του το κόμμα δεν θα δινόταν ούτε επί Στάλιν», επανήλθε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία: «Τέτοια αστεία δικαιολογία για την παραχάραξη των δηλώσεων του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το ίδιο του το κόμμα δεν θα δινόταν ούτε επί Στάλιν. Περιμένουμε σοβαρή απάντηση! Και για να σας βοηθήσουμε να σοβαρευτείτε επιτέλους, ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο των δηλώσεων του κ. Τσίπρα, όπου μιλά για κόψιμο των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και όχι για το "δημόσιο", λέξη την οποία προσθέσατε εσείς εκ των υστέρων, για να καλύψετε την γκάφα του και να παραπλανήσετε τον Ελληνικό λαό», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos