Τσίπρας: Η πολιτική της υποταγής οδηγεί στη χρεοκοπία

21 Μαρτίου 2013 23:03

Την ένταση των αγώνων με στόχο να επιτευχθεί ο στόχος για μια αριστερή κυβέρνηση, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στο 7ο συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΝ, ενώ

υπογράμμισε ότι η πολιτική της υποταγής δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στη χρεοκοπία και την κοινωνική καταστροφή.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε:

«Το κράτος εκτάκτου ανάγκης της εσωτερικής τρόικας, επιλέγει τη στρατηγική της έντασης. Μαζί με τις αγορές και τους οικονομικούς δολοφόνους, επιλέγει να μην αφήσει τίποτε όρθιο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η εμμονή σε προγράμματα ακραίας λιτότητας και ύφεσης οδηγεί σε πρωτοφανείς και αδιανόητες μέχρι σήμερα κοινωνικές καταστάσεις».

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ήρθε η ώρα για μια νέα αριστερή κυβέρνηση, η οποία δεν θα αναλάβει απλά το έργο μιας απλής αλλαγής, αλλά την «ανατροπή ενός φαύλου καθεστώτος».

Οπως εξήγησε: «Θα είναι ανατροπή του πελατειακού συστήματος, θα είναι αποκαθήλωση της πρωτοκαθεδρίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος πάνω στον κόσμο της εργασίας. Θα είναι το τέλος ενός συστήματος διαπλοκής που ανακύκλωνε πολιτικές και πρόσωπα που εξυπηρετούσαν το μεγάλο κεφάλαιο, που κατεδάφισαν το κοινωνικό κράτος, που εκμηδένισαν εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα. Θα είναι μία μεγάλη ανατροπή, που θα φέρει περισσότερη δημοκρατία, νέους συμμετοχικούς θεσμούς, την οικονομία των αναγκών και όχι των τραπεζιτών, και στην οποία η νεολαία του τόπου μας πρέπει να βάλει τη σφραγίδα της».

Συνοψίζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «όλα όσα βλέπουμε να λαμβάνουν χώρα, σχεδόν με κινηματογραφική ταχύτητα, δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι αποτελούν επιλογές κρατών ή ενώσεων κρατών σε καιρό ειρήνης, αλλά πολεμικές κινήσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η απόπειρα αρπαγής των καταθέσεων στην Κύπρο, το κύμα εξώσεων στην Ισπανία, οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα και την Ιταλία, προκαλούν πλέον σοβαρή κοινωνική κατακραυγή και ξεσηκωμό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για το «όχι» της κυπριακής Βουλής ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα κυνηγά για πάντα τον κ. Σαμαρά και τον κ. Στουρνάρα, θα κυνηγά για πάντα τις θλιβερές φιγούρες που χτύπαγαν τα τραπέζια ουρλιάζοντας πως δεν υπάρχει όχι, δεν υπάρχουν όροι, δεν υπάρχει αντίσταση και πρέπει να δεχτούμε ό,τι και αν μας ζητήσουν».

Σήμερα, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ξέρουμε ότι η πολιτική της υποταγής δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην άτακτη χρεοκοπία και την τεράστια κοινωνική καταστροφή, η κοινωνία - με πρώτη τη νεολαία- πρέπει να σηκώσει κεφάλι. Να σταθεί όρθια, συμπλήρωσε, απέναντι στο μέτωπο του φόβου και των εκβιασμών, στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, και να διεκδικήσει έναν εναλλακτικό δρόμο εξόδου από την κρίση, ένα δρόμο αλληλεγγύης, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos