×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σαμαράς: Οταν λέμε μεταρρυθμίσεις το εννοούμε

07 Ιουλίου 2013 12:33

«Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις το εννούμε» τόνισε σήμερα στην ομιλία στο νέο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, ενώ προτεραιότητά του είναι, είπε, «να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Αναφέρθηκε δε και στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «με το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζουν πολλά, αλλά μας ενώνει η κοινή δέσμευση για τη σωτηρία της πατρίδας».

«Όλη αυτή την περίοδο περάσαμε δοκιμασίες χωρίς απώλειες, τώρα δίνουμε τη μάχη των ιδεών έναντι αντιπάλων που ψαρεύουν σε θάλασσες λαϊκισμού. Η μεγάλη μας παράταξη άντεξε σε μία περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις» είπε ο Α. Σαμαράς.

Δεν είναι δυνατόν να κυβερνήσεις χωρίς να δώσεις και να κερδίσεις τη μάχη των ιδεών,τόνισε. «Μεγάλες αποφάσεις δεν μπορείς να πάρεις αν δεν πείσεις ότι έχεις σχέδιο κι αν δεν έχεις ανοικτό μέτωπο με το λαϊκισμό,γιατί για να έχεις το λαό μαζί πρέπει να λες την αλήθεια» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Σαμαράς: Οταν λέμε μεταρρυθμίσεις το εννοούμε

Ο Α. Σαμαράς χαρακτήρισε την Ελλάδα νησίδα σταθερότητας, αντιπαραβάλλοντας τη σημερινή εικόνα της χώρας με αυτή πριν ένα χρόνο.

«Γυρίστε και κοιτάξτε τι γίνεται στη χώρα μας πριν ένα χρόνο η Ελλάδα ήταν η μοναδική πηγή αστάθειας στην περιοχή μας και την Ευρώπη ολόκληρη. Σήμερα είναι η ακριβώς αντίστροφη εικόνα. Γύρω μας τα πάντα ανατρέπονται, και μέσα σε όλα αυτά η Ελλάδα μοιάζει σα μοναδική νησίδα σταθερότητας με όλα τα προβλήματά της», ανέφερε.

Σαμαράς: Οταν λέμε μεταρρυθμίσεις το εννοούμε

«Φέρνουμε σε δεινή θέση του αντιπάλους μας που στερεύουν από επιχειρήματα και ψαρεύουν σε θάλασσες φανατισμού. Η μεγάλη μας παράταξη όχι μόνον άντεξε σε μια περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα αλλά συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Είμαστε σε σύγκρουση με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε, επίσης, για αλλαγές στην οικονομία και για την πολιτική του κόμματός του στα θέματα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, υπογραμμίζοντας ότι αντίπαλοι είναι «το έγκλημα, οι τρομοκράτες, οι κουκουλοφόροι» και οι υποστηρικτές τους.

«Σταματήσαμε τη λαθρομετανάστευση καθαρίσαμε τις γειτονιές με σεβασμό στην ανθρωπία και το νόμο και κάναμε επαναπροωθήσεις» τόνισε.

Αναφέρθηκε και στις επενδύσεις, λέγοντας ότι «σντιπαλοί μας είναι αυτοί που λένε όχι στις επενδύσεις».

Έκανε ειδική μνεία στον καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο, που, όπως είπε, μας κάνει περήφανους που είναι έλληνας στην ψυχή και στην παιδεία «πιό Έλληνας από αυτούς που τον βρίζουν, τους νεναζί και αυτούς που καίνε την ελληνική σημαία».

Παράλλήλα, τόνισε «δίνουμε τη μάχη των ιδεών» και πως ο κομματικός μηχανισμός είναι «πιο μάχημος».

Τόνισε, ακόμη, ότι «συσπειρώνουμε τα μέλη μας και δυνάμεις που δεν ήταν μαζί μας», ενώ χαρακτήρισε βήμα ανανέωσης της παράταξης και του κόμματος τη σημερινή διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα κ. Μανώλη Κεγαλογιάννη για τον οποίο προανήγγειλε ότι θα πάει στην Ευρωβουλή μετά τις επόμενες ευρωεκλογές.

Πρόσθεσε δε, ότι αναδεικνύεται μία νέα γενιά στελεχών ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος είναι και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του νέου γραμματέα του κόμματος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos