300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πρέσινγκ Σαμαρά σε υπουργούς

22 Ιουλίου 2013 10:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρέσινγκ Σαμαρά σε υπουργούς

test2

test2

Η διαθεσιμότητα 8.296 δημοσίων υπαλλήλων τον Σεπτέμβριο και άλλων 12.500 εργαζομένων στο κράτος μέχρι τα τέλη

του 2013 θα αποτελέσει το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα ασκήσει έντονες πιέσεις στους υπουργούς προκειμένου να δεσμευθούν για επίσπευση των διαδικασιών αξιολόγησης στις δομές και στο προσωπικό που εποπτεύουν, ώστε να συμμετέχουν όλα τα υπουργεία και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί στην επίτευξη του στόχου να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο ακόμα 4.800 υπάλληλοι πέραν των δημοτικών αστυνομικών.

Ο πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα θέσει τους υπουργούς προ των ευθυνών τους, επισημαίνοντας ότι εάν δεν προετοιμαστούν άμεσα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα, αντίστοιχα με αυτά που ελήφθησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί), προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από το Μνημόνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με νεότερη απόφαση της κυβέρνησης στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα συμμετάσχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, προκειμένου να συμβάλει στην επίτευξη της ευρύτερης δυνατής συμφωνίας από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για τη διαθεσιμότητα.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμμετέχουν οι υπουργοί Επικρατείας Δ. Σταμάτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης -που έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο με τους συναδέλφους του για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο- και τα υπόλοιπα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ανά περίπτωση.

Μετά την ψήφιση του πολυνόμου του υπουργείου Οικονομικών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για το πρώτο «κύμα» του Ιουλίου 4.260 υπάλληλοι, εκ των οποίων 1.976 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 50 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για το «κύμα» του Σεπτεμβρίου, όπου υπολείπονται ακόμη 8.296 υπάλληλοι, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στις 23 του μηνός 3.496 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας και αναζητούνται ακόμη 4.800 πλεονάζοντες υπάλληλοι για να ολοκληρωθεί ο στόχος των «πρώτων» 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα.

Σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις των οργανογραμμάτων υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων που αφορούν 145.000 υπαλλήλους.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει αναλάβει εποπτικό ρόλο για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε υψηλό πολιτικό επίπεδο από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τις τελευταίες ημέρες έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με συναδέλφους του για να διαπιστώσει την πρόοδο των νέων οργανογραμμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη και τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων νοσοκομείων και διοικητικών μονάδων που αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», απ' όπου εκτιμάται ότι θα τεθούν σε κινητικότητα 1.250 υπάλληλοι.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Στεφάνου, έχει συναντηθεί με ομολόγους του από όλα τα υπουργεία, εν όψει του αυριανού Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων εκτιμάται ότι θα τεθούν τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη με τους φορείς που εποπτεύουν, προκειμένου να επισπεύσουν την αξιολόγηση των δομών τους, απ' όπου υπολογίζεται ότι θα τεθούν σε κινητικότητα αθροιστικά περίπου 3.000 υπάλληλοι, με εξαίρεση τους ένστολους.

Παράλληλα, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο αναμένεται να συζητηθεί η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών για την απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων, καθώς και η αναζήτηση υπαλλήλων που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά, με έμφαση στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.

ΣTON ΠΡΟΕΔΡΟ

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί σήμερα στις 14.00 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης. Αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσουν οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σύνολο των θεμάτων που ανήκουν στις αρμοδιότητές του, όπως είναι η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τσίπρας: Αδύναμη, εύθραυστη κα...
Σε αναζήτηση ακόμη 5.000 «διαθ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτό είναι το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο νησί

Πάρος: Αυτό είναι το πρόγραμμα των...

13 Μαϊος 2025
Ήρθε  στην καρδιά της Παροικίας, με γεύσεις και vibes που αγαπάτε!

Ήρθε στην καρδιά της Παροικίας, με...

14 Μαϊος 2025
Πάρος - Παροικία: Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στο αρχαίο εργαστήριο γλυπτικής

Πάρος - Παροικία: Νέα αρχαιολογικά...

13 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μύκονο και στον Πειραιά

Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνι...

18 Μαϊος 2025
Θαλάσσιες διακομιδές ασθενών από την Τήνο - Ανάμεσά τους ένα βρέφος

Θαλάσσιες διακομιδές ασθενών από τη...

18 Μαϊος 2025
Eurovision 2025: Εντυπωσίασε η Κλαυδία με την ερμηνεία και την εμφάνισή της

Eurovision 2025: Εντυπωσίασε η Κλαυ...

17 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ