×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Διπλό μήνυμα Σαμαρά για την κινητικότητα στο Δημόσιο

26 Ιουλίου 2013 11:15

Μήνυμα με αποδέκτες τους υπουργούς και τους βουλευτές έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση των αλλαγών στο Δημόσιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε απευθυνόμενος στους υπουργούς ότι θα πρέπει όλα τα υπουργεία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της κινητικότητας και να το πράξουν εντός του επίσημου χρονοδιαγράμματος. Απευθυνόμενος, δε, στους βουλευτές, με αφορμή τις σημερινές αποκλίσεις των κ.κ.Κακλαμάνη και Κυριαζίδη στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχτεί διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ο κ.Σαμαράς έδωσε τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το μεγάλο εγχείρημα της κινητικότητας και διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, με το βλέμμα στην κρίσιμη αξιολόγηση της τρόικας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με παρόντες τους γενικούς γραμματείς των εμπλεκόμενων υπουργείων, επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες.

«Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μάλιστα μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.

Το μήνυμα αυτό του πρωθυπουργού μετέφερε νωρίτερα ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας στους «γαλάζιους» βουλευτές, Νικήτα Κακλαμάνη και Δημήτρη Κυριαζίδη, οι οποίοι δήλωσαν «παρών» στην ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή για την επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, με την οποία δεν εξαιρούνται πλέον της διαθεσιμότητας οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε μάλιστα πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους γενικούς γραμματείς, ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση του προσωπικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ ο ίδιος, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε πως τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι οριζόντια.

Οπως είπε ο κ.Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνάντηση οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας στο Δημόσιο που θα υλοποιηθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή όλων των υπουργείων.

Η βούληση της κυβέρνησης είναι «να αφήσουμε πίσω οριζόντια μέτρα και παρεμβάσεις» και να προχωρήσει το σχέδιο της κινητικότητας μέσω αξιολόγησης των δομών και εντοπισμού των πλεοναζόντων θέσεων που θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες αξιοκρατίας, για να ενταχθούν στην κινητικότητα, στο πλαίσιο των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων.

Σε ερώτηση αν υπάρχει χρόνος για να βρεθούν 12.500 υπάλληλοι που θα ενταχθούν στην κινητικότητα, στο διάστημα από το Σεπτέμβριο εώς τον Δεκέμβριο, ο υπουργός είπε ότι «ο χρόνος είναι δεδομένος» και «η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos