300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Διπλό μήνυμα Σαμαρά για την κινητικότητα στο Δημόσιο

26 Ιουλίου 2013 11:15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διπλό μήνυμα Σαμαρά για την κινητικότητα στο Δημόσιο

test2

skandalis77

Μήνυμα με αποδέκτες τους υπουργούς και τους βουλευτές έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση των αλλαγών στο Δημόσιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε απευθυνόμενος στους υπουργούς ότι θα πρέπει όλα τα υπουργεία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της κινητικότητας και να το πράξουν εντός του επίσημου χρονοδιαγράμματος. Απευθυνόμενος, δε, στους βουλευτές, με αφορμή τις σημερινές αποκλίσεις των κ.κ.Κακλαμάνη και Κυριαζίδη στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχτεί διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ο κ.Σαμαράς έδωσε τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το μεγάλο εγχείρημα της κινητικότητας και διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, με το βλέμμα στην κρίσιμη αξιολόγηση της τρόικας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με παρόντες τους γενικούς γραμματείς των εμπλεκόμενων υπουργείων, επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες.

«Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μάλιστα μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.

Το μήνυμα αυτό του πρωθυπουργού μετέφερε νωρίτερα ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας στους «γαλάζιους» βουλευτές, Νικήτα Κακλαμάνη και Δημήτρη Κυριαζίδη, οι οποίοι δήλωσαν «παρών» στην ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή για την επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, με την οποία δεν εξαιρούνται πλέον της διαθεσιμότητας οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε μάλιστα πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους γενικούς γραμματείς, ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση του προσωπικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ ο ίδιος, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε πως τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι οριζόντια.

Οπως είπε ο κ.Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνάντηση οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας στο Δημόσιο που θα υλοποιηθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή όλων των υπουργείων.

Η βούληση της κυβέρνησης είναι «να αφήσουμε πίσω οριζόντια μέτρα και παρεμβάσεις» και να προχωρήσει το σχέδιο της κινητικότητας μέσω αξιολόγησης των δομών και εντοπισμού των πλεοναζόντων θέσεων που θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες αξιοκρατίας, για να ενταχθούν στην κινητικότητα, στο πλαίσιο των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων.

Σε ερώτηση αν υπάρχει χρόνος για να βρεθούν 12.500 υπάλληλοι που θα ενταχθούν στην κινητικότητα, στο διάστημα από το Σεπτέμβριο εώς τον Δεκέμβριο, ο υπουργός είπε ότι «ο χρόνος είναι δεδομένος» και «η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο».

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Η δόση 4 δισ. «σκάλωσε» για ογ...
Αλλαγές στο Δημόσιο με Προεδρι... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θάνατος του Νίκου Κρητικού

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θά...

04 Δεκεμβρίου 2025
Μουρογιάννης (Μαρπησσαϊκός): «Τα κορίτσια κατέθεσαν ψυχή και απέδειξαν πόσο πολύ θέλουν να τιμήσουν τον σύλλογο»

Μουρογιάννης (Μαρπησσαϊκός): «Τα κο...

04 Δεκεμβρίου 2025
Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα τεράστιο υδροθερμικό πεδίο κοντά στη Μήλο – «Έχουμε μείνει άφωνοι»

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα τεράστιο...

06 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Έρχεται η ανάληψη μετρητών από εμπορικά καταστήματα - Πώς θα λειτουργεί

Έρχεται η ανάληψη μετρητών από εμπο...

11 Δεκεμβρίου 2025
Αεροδιακομιδή ασθενή από τη Σαντορίνη

Αεροδιακομιδή ασθενή από τη Σαντορί...

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή από αντλιοστάσιο στη Ρόδο

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή...

11 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ