300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Προβληματίζουν την Αθήνα τα σενάρια περί χρέους

14 Αυγούστου 2013 12:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβληματίζουν την Αθήνα τα σενάρια περί χρέους

test2

test2

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι επιβαρύνουν το κλίμα και δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, να μεταδοθεί εντός και εκτός της χώρας εικόνα σταθεροποίησης και σταδιακής εξόδου από την κρίση.

Ο προβληματισμός που αναπτύσσεται στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και η αβεβαιότητα που εκπέμπουν οι συνεχιζόμενες αναφορές σε έγκυρα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας και άλλων χωρών, σχετικά με την ανάγκη απομείωσης τους ελληνικού χρέους και παροχής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, δημιουργούν μια ρευστή περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είναι σαφές ότι δεν βοηθά τη χώρα, ιδιαίτερα τη στιγμή που η Αθήνα προσπαθεί να δώσει τέλος σε κάθε είδους αμφισβήτηση.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν κρύβει τη δυσφορία της για τα κάθε είδους σενάρια που εμφανίζονται περιοδικά στον διεθνή Τύπο, συχνά από εντελώς διαφορετικές αφετηρίες, με κάποιους να φθάνουν στο σημείο να επαναφέρουν ακόμη και το σενάριο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, έστω και προσωρινά. Από την άλλη, η Αθήνα διαμηνύει ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει αρχίζει να αποδίδει καρπούς και θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, εξέλιξη που, όπως έχουν δημόσια δηλώσει οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ, θα ανοίξει τον δρόμο για υποβοηθητικές κινήσεις που θα βελτιώσουν το περιβάλλον εντός του οποίου θα κινηθεί η ελληνική οικονομία το προσεχές διάστημα.

Ακόμη και αναφορές σε «αξιοποίηση» του πρωτογενούς πλεονάσματος για τη μη αποπληρωμή των πιστωτών, που παραπέμπουν στις απειλές κάποιων για «πιστόλι στο τραπέζι», προκαλούν ανάλογη ζημία, καθώς διαιωνίζουν ένα κλίμα σύγχυσης τη στιγμή ακριβώς που απαιτούνται σταθερότητα και σαφείς κατευθύνσεις.

Πάντως, δεν μπορεί κανείς να μιλάει για κοινή προσέγγιση των διεθνών αναλυτών. Οι ποικίλες επισημάνσεις και εκτιμήσεις που προβάλλονται συχνά καταλήγουν σε αντικρουόμενα συμπεράσματα. Από το να αφεθεί η Ελλάδα στην τύχη της, μέχρι την ανάγκη εκπόνησης ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ με στόχο την ταχεία ανάκαμψη της Ελλάδας.

Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το χρέος της Ελλάδας παραμένει υψηλό, οι ρυθμοί ανάπτυξης ανύπαρκτοι, και οι στόχοι υπερβολικά φιλόδοξοι. Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρούν ότι «είναι απλά, θέμα χρόνου» η παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αν και αρκετοί εξ αυτών αρχίζουν, για πρώτη φορά, να επισημαίνουν ότι η χώρα φαίνεται να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς καταγράφεται επιβράδυνση της ύφεσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι διεθνείς παρατηρητές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, είτε υποστηρίζουν τη λιτότητα και την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, είτε την επεκτατική πολιτική, συμφωνούν ότι η διαχείριση του ελληνικού χρέους θα επανέλθει πιεστικά στο προσκήνιο μετά τις γερμανικές εκλογές, όταν απελευθερωμένος από τις αυτονόητες δυσκαμψίες που δημιουργεί η προεκλογική περίοδος, ο πολιτικός κόσμος της Γερμανίας θα είναι σε θέση να εξετάσει νηφάλια όλες τις εναλλακτικές. Αν και το ΔΝΤ εμμένει στην ανάγκη «κουρέματος», είναι σαφές ότι μια νέα αναδιάρθρωση δεν θα γίνει εύκολα αποδεκτή από την κοινή γνώμη των δυτικοευρωπαϊκών χωρών. Αντίθετα, εμφανίζεται ως πολιτικά πιο εφικτή και οικονομικά εξίσου αποτελεσματική διέξοδος η παροχή νέας δανειακής βοήθειας στην Ελλάδα, παράλληλα με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων με περαιτέρω μείωση των επιτοκίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και το εσωτερικό έγγραφο της Μπούντεσμπανκ που «διέρρευσε» στο περιοδικό «Σπίγκελ», η συζήτηση αυτή θα λάβει χώρα στις αρχές του 2014.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ξέσπασε κόντρα για τους πλειστ...
Μ. Βαρβιτσιώτης: Πανάκριβα τα... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Με βιολιά ο γάμος της κόρης του Γιάννη Ραγκούση - Στο πλευρό του η Μαρίνα Κοντοτόλη (εικόνες)

Πάρος: Με βιολιά ο γάμος της κόρης...

05 Ιουνίου 2025
Πάρος – Απεργία: Με σύνθημα «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν» κατέβασαν «ρολά» οι επαγγελματίες – Η δέσμευση του Δημάρχου (Βίντεο + Φωτό)

Πάρος – Απεργία: Με σύνθημα «Κλείνο...

05 Ιουνίου 2025
Πάρος: Νέο βραβείο κατέκτησε Εστιατόριο στο νησί! –Πολυβραβευμένο, ανάμεσα στα καλύτερα στην Ελλάδα

Πάρος: Νέο βραβείο κατέκτησε Εστιατ...

05 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Νάξος-Τρόμος στον αέρα: Έπιασε φωτιά ο κινητήρας αεροπλάνου της 'OLYMPIC AIR' (βίντεο)

Νάξος-Τρόμος στον αέρα: Έπιασε φωτι...

08 Ιουνίου 2025
Θαλάσσιες διακομιδές από Πάρο και Κέα

Θαλάσσιες διακομιδές από Πάρο και Κ...

08 Ιουνίου 2025
Σύρος: Έκθεση σατιρικών κολλάζ «ΚΟΛΛΑΖΜΕΝΗ ΣΥΡΑ» (βίντεο)

Σύρος: Έκθεση σατιρικών κολλάζ «ΚΟΛ...

08 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ