×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Απολογία Άκη με ελιγμούς και εντάσεις

28 Αυγούστου 2013 10:49

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στη δίκη για τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης τη δεύτερη μέρα της απολογίας του ο Α. Τσοχατζόπουλος συγκρούστηκε με την έδρα, αποβλήθηκε συνήγορός του, ενώ ο τ. υπουργός αρνήθηκε να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τους συγκατηγορουμένους του Ν. Ζήγρα, Ευφ. Λαμπροπούλου, για όσα επιβαρυντικά είπαν για εκείνον.

Ωστόσο σήμερα ο Ν. Ζήγρας επρόκειτο να δώσει νέα επιβαρυντικά στοιχεία στο δικαστήριο, τα οποία έμαθε την προηγούμενη εβδομάδα, για offshore εταιρεία, αλλά και τη δέουσα απάντηση για την κατασκευή ψυχικής ασθένειας, όπως είπε ο συνήγορός του, Στ. Γκαρίπης.

Παράλληλα έτοιμοι για να αντικρούσουν σήμερα όσα είπε ο τ. υπουργός είναι οι Ευφ. Λαμπροπούλου, Γ. Σαχπατζίδης, που δυσφόρησαν και διαφώνησαν σε κάποια σημεία της απολογίας ζητώντας τον λόγο.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος, στην επεισοδιακή χθες συνεδρίαση, χαρακτήρισε «αέρα κοπανιστό» το κατηγορητήριο, ενώ αρνήθηκε να μιλήσει για τις προσωπικές σημειώσεις με κωδικούς, σκέψεις και στοιχεία που κατασχέθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του, υποστηρίζοντας ότι είναι προσωπικά δεδομένα.

Στην έντονη «κόντρα» με την έδρα και τις «καυτές» ερωτήσεις για offshore εταιρείες, ακίνητα κ.λπ., ο τ. υπουργός μίλησε για κατασκευασμένα σενάρια, επιμένοντας στην πολιτική δίωξη και σκευωρία με ευθύνη του Γ. Παπανδρέου και των προσκυνητών του και τονίζοντας ότι οι ηγεσίες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα έκαναν πλακάκια για να διωχθεί και διαπομπευθεί.

Από την έδρα υπήρξαν ερωτήσεις-βροχή για «τα βιβλία» που ζητούσε «από τον Bosco» και εκείνος, αφού απάντησε ότι δεν αφορά χρήματα ούτε τον Σμπώκο (με τον οποίο διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία απολύτως οικονομική σχέση και διαφορά) υποστήριξε ότι είναι ένας Σέρβος φίλος του.

Στην επιμονή της έδρας για παρεμφερή σημειώματα (για μπάζωμα της offshore Blue Bell, κ.λπ.) ο τ. υπουργός είπε ότι πρόκειται για προσωπικές σκέψεις, ιδέες, εργασίες προσωπικές, για τις οποίες ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να θυμηθεί ή να δώσει εξηγήσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι γίνεται καταστρατήγηση προσωπικών δεδομένων και δεν σκοπεύει να πει κουβέντα περαιτέρω.

Εδωσε διαφορετικές εξηγήσεις από τους συγκατηγορουμένους για τα ακίνητα και τις offshore εταιρείες αρνούμενος ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τα «αμαρτωλά χρήματα» που ακούστηκαν από την έδρα.

Δεν έχετε δικαίωμα να με ρωτάτε τι λένε όσοι παρευρίσκονται εδώ - απάντησε στην έδρα. Να ρωτήσετε τους κατασκευαστές ψεμάτων. Εχετε αέρα κοπανιστό. Προσπαθείτε να κατασκευάσετε στοιχεία, είστε προκατειλημμένη, είπε προς την εισαγγελέα.

Για το σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτου υποστήριξε ότι του έστησαν σκευωρία, ενώ δεν υπάρχει τίποτα περίεργο, αφού το νοίκιασε το 2006 από την εταιρεία Nobilis. Υποστήριξε ότι έμαθε πως νοικιάζεται από τη λογίστριά του Ευφ. Λαμπροπούλου που εργαζόταν και εκεί, και η Nobilis του πρότεινε να το αγοράσει γιατί ήθελε να το ξεφορτωθεί όταν με νόμο ο φόρος των offshore ανέβηκε από 3 σε 15%.

Είπε ότι το «μεγάλο παλάτι» είναι 190 - 200 τ.μ. καθαρός χώρος με υπόγειο 60 τ.μ., ότι πλήρωσε 1,1 εκατ. ευρώ (με αντικειμενική 1.380.000 ευρώ) και βαριά υποθήκη 3.800 τον μήνα λόγω δανείου. Παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος που διάλεξε σπίτι στην Ακρόπολη γιατί αν διάλεγε ακίνητο αλλού δεν θα είχε πρόβλημα και δεν θα ακολουθούσε η επικοινωνιακή καταιγίδα.

Αντίθετα με όσα έχει πει ο Ζήγρας, ότι οι εταιρείες ανήκουν ουσιαστικά στον Α. Τσοχατζόπουλο, ο τ. υπουργός επέμεινε ότι διαχειριστής της Τorcasso είναι ο εξάδελφός του και ότι είχε δύο αφανείς εταίρους από Λίβανο και Κύπρο για επενδύσεις κατασκευής ακινήτων στην Ελλάδα. «Πες την αλήθεια» παρενέβη ο Ν. Ζήγρας.

Στην επιμονή του προέδρου να απαντήσει, ο τ. υπουργός είπε πως δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για ό,τι λέει ο Ζήγρας. Υποστήριξε ότι είχαν άριστες σχέσεις που χάλασαν όταν μπήκε στη μέση ένα δικαστικό πρόσωπο υποστηρίζοντας ότι λόγω της ψυχικής αρρώστιας και της ανάγκης του για απελευθέρωση έπεσε όμηρος της ανάκρισης, σε ανήθικη συναλλαγή.

Σε καταιγισμό ερωτήσεων για κάποιο έμβασμα, για μετοχή της Nobilis, για το πρωτότυπο ίδρυσης της Blue Bell, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρους του, υποστήριξε ότι ανήκαν στον Ζήγρα αφού είχε κι εκείνος γραφείο μαζί του στην Κομνά Τράκα ή ότι πιθανό να ήταν στοιχεία από δικογραφία που είχε από την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής.

Στην επιμονή της έδρας για κατ' αντιπαράσταση εξέταση ο Α. Τσοχατζόπουλος απάντησε ότι δεν θέλει να μετατραπεί το δικαστήριο σε θέατρο με κουτσομπολιά για τα ΜΜΕ και ότι δεν πρόκειται να παίξει αυτό το παιχνίδι.

ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

Η αποβολή του συνηγόρου

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο, ύστερα από ερωτήσεις της εισαγγελέως πώς γίνεται να καταλήγουν από τις εταιρείες αμαρτωλά χρήματα και ακίνητα σε συγγενικά πρόσωπα του Α. Τσοχατζόπουλου και όχι στον Ν. Ζήγρα.

Ο τ. υπουργός χαρακτήρισε ψέματα όλα αυτά, αποκρούοντας τα περί αμαρτωλών χρημάτων δηλώνοντας έκπληκτος για τις ερωτήσεις και χαρακτήρισε την εισαγγελέα προκατειλημμένη.

Στο σημείο παρενέβη ο συνήγορός του Γ. Παγορόπουλος, καταγγέλλοντας «εσείς έχετε βγάλει ήδη απόφαση». Ακολούθησε πανδαιμόνιο με αντεγκλήσεις και ο πρόεδρος είπε «δεν θα το κάνετε ζούγκλα εδώ μέσα», απαίτησε σεβασμό και ζήτησε την αποβολή του από την αίθουσα καλώντας να τον συνοδεύσει αστυνομικός.

Την αποχώρηση με φρουρά κατήγγειλε ως πρωτοφανή ο Αλ. Λυκουρέζος. Μετά από σύντομη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ο πρόεδρος ζήτησε συγνώμη από τους δικηγόρους για την ένταση από δικής του πλευράς, διευκρινίζοντας ότι ζήτησε την απομάκρυνση γιατί θορυβούσε κατά την απολογία και ότι δεν τον απέβαλε από τη δίκη.

Συνδρομή ΔΣΑ

Ο Γ. Παγορόπουλος ζήτησε τη συνδρομή του ΔΣΑ και μετά τη λήξη της συνεδρίασης δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τη συγνώμη γιατί έχει ήδη εκφράσει την πεποίθηση ότι η υπόθεση αυτή έχει άρωμα μεροληψίας και ότι, αν την αποδεχόταν, οι νεότεροι συνάδελφοί του θα υποκύψουν στο μέλλον σε δικαστικές αυθαιρεσίες.

Ο πρόεδρος ΔΣΑ Ι. Αδαμόπουλος προσήλθε στο δικαστήριο και δήλωσε ότι είναι απαράδεκτες οποιεσδήποτε πειθαρχικές ποινές κατά υπερασπιστή δικηγόρου από οποιοδήποτε δικαστήριο και ότι αφήνουν διάφορες υπόνοιες που δεν τιμούν τη δικαιοσύνη. Τόνισε ότι κάθε δικαστήριο πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία του για να βγάλει μία δίκαιη απόφαση.

Το θερμόμετρο ανέβηκε όμως και άλλες φορές σε «σκληρές» ερωτήσεις της έδρας, με τον τ. υπουργό να λέει «είναι παράλογο και άηθες να συνεχίζετε έτσι» και να επιτίθεται κατά του ανακριτή ότι είχε απειλήσει τη γυναίκα του ότι θα τους πάρει το σπίτι γιατί ανήκει στον ελληνικό λαό, καταγγέλλοντάς τον ότι μεροληπτούσε από την αρχή και προειδοποιώντας ότι όλα αυτά θα λυθούν αλλού...

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos