×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αμετανόητοι για τις διπλές συντάξεις

29 Αυγούστου 2013 10:52

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν βουλευτές που έχουν μια μάλλον προβληματική σχέση με τον... τόπο, τον χρόνο και, γενικώς, την πραγματικότητα.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται προφανώς όσοι έκριναν σκόπιμο χθες να διαμαρτυρηθούν -και μάλιστα εντόνως- για τη σωστή και επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση (φωτογραφία) να καταργηθούν οι διπλές συντάξεις για βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς και λοιπούς αιρετούς...

Αντιλήψεις άλλων καιρών...

Η σχετική τροπολογία του υπουργείου Εργασίας υπερψηφίστηκε χθες από το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Ο Γ. Βρούτσης εξήγησε ότι η ρύθμιση που καταργείται «απηχεί αντιλήψεις άλλων καιρών, που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές στην παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», υπογραμμίζοντας ότι η κατάργηση των διπλών συντάξεων εντάσσεται στη «γενικότερη προσπάθεια για την εμπέδωση δικαιοσύνης στο ασφαλιστικό σύστημα»...

Αδικία...

Φαίνεται όμως ότι οι αυτονόητες επισημάνσεις του υπουργού Εργασίας δεν... έπεισαν κάποιους αμετανόητους βουλευτές, όπως ο «πράσινος» αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Δριβελέγκας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλος, οι οποίοι χαρακτήρισαν την τροπολογία «άδικη» και «τιμωρητική»!

Φταίνε (και) τα κανάλια!

Μάλιστα, ο Γ. Δριβελέγκας επιτέθηκε φραστικά στον Γ. Βρούτση, κατηγορώντας τον ότι παρασύρθηκε από «τον ντόρο και τον σάλο» στα «κανάλια, που είχαν βγει και έλεγαν ότι έχουν αυξηθεί οι συντάξεις των βουλευτών», ενώ υποστήριξε πως ο υπουργός Εργασίας «δεν ενημέρωσε σωστά τον πρωθυπουργό».

Από την πλευρά του, ο Κ. Τριαντάφυλλος χαρακτήρισε «άδικη» την τροπολογία επειδή, όπως είπε, στρέφεται εναντίον των αιρετών που έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, όχι όμως και εναντίον των δικηγόρων, γιατρών, πολιτικών μηχανικών και δημοσίων υπαλλήλων.

Πάντως, γεγονός είναι ότι οι διπλές συντάξεις συνιστούν πρόκληση, συνεπώς η κατάργησή τους από τον Γ. Βρούτση (κατόπιν σχετικής εντολής του πρωθυπουργού) είναι μια θετική εξέλιξη.

Ολα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, που εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τους «καθημαγμένους» συνταξιούχους, που δεν είχαν την τύχη να διατελέσουν βουλευτές, υπουργοί ή δήμαρχοι..

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos