×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ομόφωνη πρόταση για άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής

10 Οκτωβρίου 2013 22:13

Την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, για τους οποίους οι ανακριτές ζητούν να παραπεμφθούν για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την προσβολή του πολιτεύματος αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας.

Θετική επίσης, είναι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας άλλων τριών βουλευτών της ΧΑ, για τους οποίους οι δικαστικές αρχές διαβίβασαν αίτημα για παραπομπή: του Ηλία Κασιδιάρη για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, του Ηλία Παναγιώταρου για διατάραξη κοινής ειρήνης και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για παράνομη λειτουργία ραδιοερασιτεχνικού σταθμού.

Η Επιτροπή έλαβε την απόφαση με ψήφους 8 υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών και ένα «παρών» εκ μέρους της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, για τους βουλευτές Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Ευ. Μπούκουρα οι ανακριτικές αρχές ζητούν την άδεια της Βουλής προκειμένου να τους απαγγείλουν κατηγορία που αφορά την πράξη της ένταξης σε εγκλητική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής και την πράξη της εγκληματική δράσης, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος, ιδίως μέσω προπαρασκευαστικών πράξεων που τείνουν να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Κι αυτό διότι στο αίτημα γίνεται επίκληση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το νόμο 3875/2010.

Κατόπιν της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Δεοντολογίας η Ολομέλεια της Βουλής θα συγκληθεί την Τετάρτη για να αποφασίσει (με την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας με κάλπη) και για τους έξι βουλευτές προκειμένου να παραπεμφθούν ή όχι στη Δικαιοσύνη.

Ενώπιον της Επιτροπής εμφανίστηκαν και τοποθετήθηκαν ο Γιώργος Γερμενής και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Γερμενής είπε ότι διώκεται για την ιδεολογία του και ακόμη πως δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα ερχόταν η εποχή που θα βρισκόταν κατηγορούμενος για προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία, όταν στο σπίτι του έχει την ελληνική σημαία.

Επίσης ανέφερε πως οι οικογενειακές του καταβολές είναι κομμουνιστικές και φέρεται να περιέγραψε την εποχή που ο παππούς του έστελνε την μητέρα του να του φέρει τον Ριζοσπάστη και μετά έκρυβαν την εφημερίδα. «Δεν έχω ούτε τανκς, ούτε τίποτα. Γίνεται ένα κυνήγι μαγισσών αυτή τη στιγμή γύρω από όσους στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή», φέρεται να είπε ο Γερμενής.

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος εμφάνισε στην Επιτροπή έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο ερασιτεχνικός ραδιοσταθμός έχει άδεια.

Και οι δύο βουλευτές πάντως ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους.

Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μέλη της Επιτροπής είναι: οι Κυριάκος Βιρβιδάκης και Βασίλειος Υψηλάντης (από τη ΝΔ), Ευάγγελος Αποστόλου (από τον ΣΥΡΙΖΑ), Παναγιώτης Ρήγας (από το ΠΑΣΟΚ), Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά (από τους ΑΝΕΛ), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (από τη ΧΑ), Νίκος Τσούκαλης (από τη ΔΗΜΑΡ) και Σπύρος Χαλβατζής (από το ΚΚΕ). Στην σημερινή ωστόσο συνεδρίαση την ΔΗΜΑΡ εκπροσώπησε στην Επιτροπή ο Βασίλης Οικονόμου.

Εν τω μεταξύ, την άρση της ασυλίας ακόμη δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια και του Στάθη Μπούκουρα ζήτησε νωρίτερα η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με διαβιβαστικό έγγραφο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Ελένη Ζαρούλια κατηγορείται για παράνομη κατοχή πυροχμαχικών, καθώς είχε βρεθεί σε τσάντα της μια σφαίρα των 7,65mm, στη διάρκεια επίσκεψης που είχε κάνει στον κρατούμενο σύζυγό της, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όσον αφορά στην άρση της ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα, ζητείται προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο ίδιος και άλλα άτομα επιτέθηκαν στο δήμαρχο Κορίνθου.

Η επίθεση είχε γίνει στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos